12
12/2011
0

Let's get ready to crumble

Én eddig szerettem a bokszot. Nem vagyok szakértője ennek a sportnak, mégis estéket izgultam végig Kokóért, Madárért, Balzsay Karcsiért, A Tigrisért vagy épp a Klicskó- fivérekért. Ebbe még az RTL hírhedt próbálkozása, a Sztárbox sem tudott belerondítani. Viszont a mostani VV Bokszgála már annyira fos volt, hogy tényleg sikerült az ökölvívás iránti rajongásomat lelohasztani. A legszörnyűbb az egészben, hogy ez nem a villalakók hibája!

Azért nem hibáztatom őket, mert ahogy az adásban Erdei Zsolt is elmondta, két hét alatt senkiből nem lesz profi bokszoló. Azt már én teszem hozzá, hogy még akkor sem sikerülhet ha kitágítja az időt és napi huszonöt órákat edz. Na de az RTL-nek nem két hete volt előkészülni mégis mintha teljesen elfelejtettek volna védekezni, és még a luftokat is bekapták. De mielőtt elkezdeném a sallereket osztogatni a közvetítés miatt előbb pár szót a meccsekről.

Törvényen kivüli /VV Eszter/ vs. Ördög /VV Vera/
A három perc igazából két ideges macska ingerből pofozkodása volt. Ha tiszta ütést vittek be az csak a véletlen műve lehetett.

Királylány /VV Kinga/ vs. Szőke Ciklon /VV Seherezádé/
Ez a mérkőzés már nyomokban bokszot is tartalmazott, de ettől függetlenül rettenet volt. Nem is tudom mitől fogtam jobban a fejem. Attól, hogy Serike minden sorozata előtt a közönségnek pózolt, vagy attól, hogy Kinga fejvédője állandóan lecsúszott. Azt a kurva védőeszközt egyszer kell normálisan megkötni és utána nem viszi el a huzat. Na de erre nem meccs közben kell rájönni bassza meg, hanem előtte!

Kalapácsember /VV Attila/ vs. Torpedó /VV Péter/
Na itt elkezdődött az a klasszikus értelemben vett ökölvívás, bár a Törpedó (nem elírás!) nem tudott sokat kezdeni thai-boxos vagy K1 múltjával (mivel a hónapok során épp csak kyokushin nagymester nem volt, így nem tudom eldönteni milyen múltja van). Attila rendesen és rendszeresen bezavarta a sarokba, így természetesen vitathatatlan volt a Kalapácsember győzelme.

Sittes /VV Gergő/ vs. Sáskaharcos /VV Csaba/
Ez volt az igazi! Itt olyan ütések találtak be, amiket néha még a profik sem szoktak bevinni. Ha ez egy rendes, tizenkét menetes mérkőzés lett volna, akkor valószínűleg Csaba a negyedik vagy ötödik menet végén már a padlót nyalja Gergő ütéseitől. Viszont mindkettőjüknek nagyon nagy respect, amiért végigvitték a három menetet annak ellenére, hogy mindkettejük orrából dőlt a vér. Itt szeretném megkérdezni, a villaorvost direkt nem engedték be a kiválasztás végéig? Mert amíg adásban voltak a két fiú vérét törülközővel lehetett volna itatni.

Volt két dolog amit a mérkőzések közben nem értettem. A harangot nem azért verik félre mert tűz van, hanem az jelzi a menet kezdetét és végét. Az rendben van, hogy a mérköző felek nem hallják a zajban meg fejvédőben. Na de az edzőik se? Ok, süketek. Na de vakok is? Ha a mérkőzésvezető a ring közepén áll és a két sarok felé nyújtja a kezeit hívogatóan, az nem azért van, mert forgalomirányítónak tanul, hanem azt jelzi tessék középre jönni és fight, mert megy az idő. Ezt csak azért írtam le, mert több esetben is úgy néztek kifele a fejükből a villalakók, mint borjú az újkapura.

A másik dolog maga a közvetítés volt. Én ezt a szedett-vedett csürhét úgy szétzavarnám a picsába, hogy a székház padlója csikorogjon utánuk. Sebestyén kartárs leginkább a maga örömére próbálta levezetni a műsort, jó nagy ívben leszarva, hogy miért is van ott. A röpinterjúi nagyjából a mikrofon delikvens orra alá dugásából állt, mert kérdései olyan súlyosak voltak, mint a lepkefing. Ennél szörnyűbb csak az új generációs Kiszel Tünde (VV Éva) kényszervonaglása volt, amint megpróbált akkor is látszani, amikor a kamera a ring másik oldalán járt. A kommentátori székbe beültetett Horti Gábor mintha adás előtt már kipróbálta volna VV Attila ütéstávját mert az első perctől valami zavar volt a fejében és a közvetítés végéig nem tudott helyrejönni. Jóformán egy mondatát sem tudta befejezni, a menetek közti összefoglalóknál annyira elvesztette a fonalat, hogy a szakkommentátorként behívott Madárnak kellett terelnie. Pedig őt csak díszpintynek szánták, mégis jobban képben volt, ami kurva nagy szégyen egy profi sportriporter esetében. Az operatőrök sem álltak a helyzet magaslatán, mert úgy kapkodták a képeket mintha attól félnének hogy ők is kapnak egy-egy parasztlengőt. Volt olyan kameramanus, aki befelé még csak bevergődött a ringbe de kijutni már nem tudott problémamentesen. Ezzel is húzva az adásidőt, ami aztán a kiválasztás kárára ment. A technikus gárdának azt javaslom, pakoljanak ki az öltözőszekrényükből és üljenek vissza az iskolapadba, mert ilyen bakikat maximum az első gyakorlati órán szabad elkövetni, nem élő adásban, milliók szeme láttára. Az, hogy a kék fejvédőt bluebox háttérnek használták, vagy a több másodperces kék halál a teljes összefoglaló előtt (amit ugye csak késve tudtak elindítani) annyira bődületes szarvashibák, amikért mindegyiküknek kiosztanék egy-egy iszonytatóan nagy jobb horgot. Egyetlen ember tudta profin végezni a feladatát. Ez Nagy Sanyi volt, aki ringspeakerként végig tudta mikor kell megszólalnia, mennyit kell mondania és hála a magasságosnak nem volt sok.

Annyira vártam már ezt a rendkívüli sporteseményt, mint kisgyerekek a Jézuskát Karácsonykor. Abban reménykedtem, hogy egy izgalmas, bár tipikusan amatőr bokszolós estét láthatok. Ehhez képest pont fordítva sikerültek a dolgok. A villalakóktól egészen jó teljesítményt láttam, az RTL-től viszont olyan amatörizmust, amivel teljesen kiütöttek. Lehet a tévések nem vették észre, hogy rajtuk tizennyolc unciás bokszkesztyű volt, abban pedig nehéz dolgozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr363458218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása