01
03/2012
0

Egy perc és nyelsz

Mindenekelőtt egy vallomással tartozom. Mindig is bénának tartottam magam, mert én és a kézügyesség két párhuzamos, a végtelenbe tartó úton haladnak. De ahogy elnézem az 1 perc és nyersz játékait illetve játékosait, rá kellett jönnöm, hogy annyira nem kell szégyenkezem, mert a legprecízebb kezű sebész fején is végigcsorog a verejték, ha a földön fekve kell eltalálnia egy álló cerkát.

Az RTL kitalálta, hogy van olyan műsor a világban, amihez nem kell lexikális tudás. Ennek örömére gyorsan adaptálták, felkérték Sebestyén Balázst, hogy legyen kedves elvezetni. Most nem úgy érzem, hogy megint előhúzta a csatorna a jollyt, hanem megtalálták a megfelelő embert a megfelelő feladatra.

Ezekhez a versenyszámokhoz igen csak vissza kell nyúlni a mélyen lerakódott gyermeki énhez. Látszólag semmi extra követelmény nincs, ráadásul otthon lehet gyakorolni, hisz a száz játék mind a háztartásban fellelhető eszközöket használ.

Első blikkre semmi bonyolultság nincs abban, hogy például néhány különböző méretű papírzacskó alját a pár lépésre lévő állványra helyezzünk. Na de nem hülyék a műsor kitalálói, hogy ezért milliókat adjanak! Nehezítésként a delikvens nem használhatja a kezeit, és összesen egy perc áll rendelkezésre! Ugye hogy így már nem olyan könnyű? Arról nem is szólva hogy még kilencvenkilenc ilyen feladat van, így nagy valószínűséggel ugyanaz a versenyszám egy héten belül nem jön elő újra.

Mivel válság van, valamivel motiválni kell a pacienseket, ezért az első szint teljesítése fix ötvenezer forintot jelent, amit ha nem jut el a következő nagy lépcsőig (ami már egymillió forint), akkor sem megy haza üres kézzel. Ráadásul három élete van, tehát ha egy szintet elsőre nem tud megugrani, még próbálkozhat kétszer. Viszont az egyharmad macskalét az egész feladatsorra, azaz a tíz szint egészére vonatkozik, így kicsit necces a történet.

A stúdióbelsőről hirtelen a Star Trekből ismert holofedélzet jutott eszembe, a grafikáról pedig egy építészeti tervező szoftver. A trekker feelinget csak erősíti Györgyi Anna hangja. Amikor a feladatot ismerteti, ugyanolyan, mint a Macskafogó azon jelenete, amikor a patkányok az autóval a gödör alján landolnak, és amikor a verdától kérnek segítséget az ugyanilyen kedvesen mondja: - Ez esetben nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!

Jópofa műsor ez, aminek a nézése közben az ember néha elhiszi magáról, hogy talán mégsem annyira béna, és esetleg Ő is meg tudja ezeket a feladatokat csinálni. Ha máshol nem, hát az ágyban. Szinte látom magam előtt, ahogy a férj miközben éppen a farkán gyakorolja a zsebkendőhuzogatós feladatot azt kiáltja a nejének: - Egy perc és nyelsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr1004282137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása