20
03/2012
0

ÚjraCSISZolás

Kezd elegem lenni a két nagy kereskedelmi csatornából. Az agyamban állandóan pörög egy nagy félkarú agysejtrabló rajta négy műsorcímmel: X-Faktor, Megasztár, ValóVilág, Csillag születik. Most ez utóbbi pörgött ki, én pedig még utoljára megnéztem mit dobott a gép. Új műsorvezetői felállást, majdnem új zsűrit és egy majdnem új CSISZ-t.

Bocsánatot kérek Flankerr kollegától, mert tudom mekkora Macskafogó fan, de szerintem ha végignézünk a zsűrin, rögtön a négy balettpatkány jut eszünkbe. Ezt a képet nem részletezem, mindenki képzelje el magának a felosztást. Na de azért csak szólok pár mondatot az ítészekről.

Hajós az a kedves, szimpatikus, jópofa fickó, akitől valahogy azt is elfogadnám, ha elküldene anyukámba. Pokorny Lia egy finom, érzékeny lelkű, aranyos, már- már túl... nem is tudom megfogalmazni, de azért épp a határon van. Hernádi Juci már rutinos az ítélkezésben, szóval róla már nem tudok semmi újat mondani. Viszont annál többet arról a tagról, akinek a jelenlétét abszolút nem értettem elsőre. Puzsér Róbert filmkritikus. Mivel Ő a K und K (kegyetlen és kíméletlen) ebben a négyesben, így én sem hallgatom el, hogy bizony anno a konkurencia reggeli műsorában képes volt úgy fikázni egy Batman film trailerét, hogy az valójában egy PC játéké volt, de a nagy kritikus erre csak utólag jött rá. Mégis azt mondom, hogy yes! Végre van valaki aki még Fáy Miklósnál is gecibb! Ha kettőjüket összeültetnék a következő CSISZ-re valószínűleg nem is kell majd középdöntőt rendezni, mert maximum annyian maradnak benn a selejtezőkből, ami körülbelül két havi adásmennyiséget fedez és még azt is nagyon nagy jóindulattal!

A válogatás adások szerintem csak arra valók, hogy szombat este szénné röhögjük magunkat azokon, akik azt hiszik magukról hogy tudnak, de valójában annyira érdekesek amennyire nagy sikerű darab lenne a Nemzeti Táncszínházban az oroszlánfókák násztánca. Mégis kell az alapanyag, ezért Puzsér helyenként szembe ment saját alapelveivel és olyan produkciókra is igent mondott amiket szíve szerint messzire elhajtott volna. Hirtelen azt hittem beteg lett, és amíg a mentőkre vártak mindenkit tovább engedett. Hiába no, azért a főgeci is kénytelen néha megszakítani a konzekvensség folyamatát, ha már a végét érzi. Viszont olyanokra is fanyalgott, akik szerintem nem érdemelték meg. Igaz aki kiigazodik rajta, az már olyan szinten van hogy a nők logikáját is megérti.

Mivel ezek a kabaréfelvonulások idén négy hétig tartanak, így az első hónapban sokat nem jelent hogy ki áll Ördög Nóri mellett. Lilu valahogy se nem vesz el, se nem tesz hozzá Nánásiné toporgásához, mert a műsorvezetőknek túl sok dolga nincs azon kívül, hogy álldigálnak a díszletfal mellett, mint két szarógalamb. Tartok tőle, ez majd élőben sem lesz sokkal jobb, hiába eresztették össze Vastüdő Ladyt és a fedett pályás hintamozgás csúcstartóját.

Ez a Csillag születik ugyanaz a szalagmunka ami eddig is volt. Persze hoztak új munkásokat, kaptak egy új művezető- helyettest és kicserélték a veszélyes üzemet jelző táblákat, de attól még a szalag ugyanaz, az alapanyag ugyanaz, a gyártási folyamat ugyanaz és a végeredmény is az lesz. Születnek új csillagok akiket hirtelen felkapnak, aztán ugyanúgy elfelejtenek és csak egy szűk rajongói réteg marad nekik. Persze ez is hírnév, és ha ez kell hogy felismerjenek az utcán akkor hajrá. Majd az új hazámban megnézem hogyan kellene ezt csinálni. Ott is bekerülhet valaki a döntőbe annyival, hogy el tudja böfögni Handel Négy évszakából mondjuk a Telet?

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr964329236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása