01
09/2012
0

Dallas 2.0 - Melegített whiskey

Amikor még fiatal srác voltam, anyámnál kötelező program volt a péntek esti Dallas. Hét éven át szenvedtem attól, hogy egy lakótelepi lakásban ülve azt nézzem miképpen ölik egymást egy családon belül, hogyan tolják literszámra a piát a fejükbe egy amerikai ranchon és hogyan dobálóznak dollármilliókkal. Mégis azért titokban érdekelt miképpen tudja Jockey hétről hétre átbaszni a fél világot, és milyen bárányszemekkel csodálkozik Bobby a testvérének minden egyes lépésén. Aztán eltelt nagyon sok év, míg egyszer csak a TNT bejelentette folytatódik a Ewingok története. Most hogy hozzánk is eljutott az új Dallas, és mert ennyire rágörcsölt az RTL Klub megnéztem tudtak-e valami újat nyújtani de rájöttem Southforkon a helyzet változatlan.

27
08/2012
0

Műsorszüret idejére

Megint eljött az ősz, kezdődik a szüreti bálok szezonja. Én is eljutottam egyre, ahol a magyar médiacelebek színe-java is megjelent egy kis kóstolgatásra.

14
08/2012
0

Lángzárta - Londoni fáklyaoltás

Véget ért a harmincadik nyári olimpia, amit a köztévé aránylag jól leközvetített. Ok, elismerem magukhoz képest már ez is kiemelkedő teljesítmény. A megnyitóról írt posztom kapcsán bőven kaptam a nyakamba (csak mert a Gettómilliomos rendezőjének nagy volumenű színdarabja nem nyerte el a tetszésemet) ezért már most a legelején kérem hogy akinek tetszett a londoni olimpia záróünnepsége Annie Lennoxostúl, Madnessestül és/vagy a köztévén Szujó Zoliék közvetítése, vagy csak feltétel nélkül szereti a karika egyest nézni az ne fáradjon a mostani írásom elolvasásával. Bámulja nyugodtan az aranymetszés szerinti logót és izguljon rá a Hacktion harmadik évadára. A többiek kérem fáradjanak velem, hogy elmondhassam miért gondolom az ünnepséget és a magyar közvetítést laposabbnak mint egy defektes versenycanga kerekét.

09
08/2012
0

A négy mesterzenész

Amióta kihunyt a Megasztár fénye mást sem hallani mint hogy hozzánk is elért a „The Voice” című műsor. Nagyon kellett már, mert tehetségkutató nélkül nem tudunk meglenni. Kell mint egy falat magyar dinnye! Azt hirdetik a TV2-nél, hogy ez most más lesz mert ide minden jött-ment, gyalulatlan fahangút nem engednek be és így nem lesz miből kitermelődjön egy újabb Bikicsunáj vagy Sugera Bugera. Itt már csak igazi tehetségeknek van hely akik kis romkocsmák mélyén zenélgetnek a félázsiai származású értelmiségieknek. Olyanoknak, akiket már nem kell bemutatni a kottának de eddig valamiért nem tudtak kitörni.. Na de majd most!

28
07/2012
0

Akiket a fáklya lángja megkapott

Vártam a londoni olimpia kezdetét, de én nem azért mint mások. Nem annyira a magyar csapat sikereire, hanem a közvetítés elbarmolására vagyok ráizgulva. Tudom gonosz, lelketlen dög a magamfajta, aki lesben áll és tenyerét dörzsölgetve várja a lehetőséget mikor márthatja tollát a vitriolos üvegbe.

15
07/2012
9

Na söprés!

A TV2 szerzett magának egy műsort ami látszólag hasznos és érdekes mert a lakáson belüli tisztaság fontosságára hívná fel a figyelmet. De valójában nem erről szól, hanem a szponzorok termékeiről. Ezt a heti fél órát átjárja a tömény Domestos-szag!

A Viasat3-on láttam először a brit hölgyeket akik a szigetország majd Amerika legkoszosabb kecóiba mentek el, hogy rendet vágjanak. Mindenféle praktikákat mutattak be és még rá is lehetett csodálkozni mennyire nem csak teába jó a citromlé. Valószínűleg a TV2-nél valaki rácuppant a „Tiszta a lakásod?” című műsorra, majd egy brainstorming alkalmával előadta hogy ilyet mi is tudnánk. Előkapták Szabó Csillát (aki olyan mint egy naftalinban tartott házinéni) a gardróbszekrényből és letették mellé Gombos Edinát, hogy legyen egy kameraérzékeny is a csapatban. Egészen addig okés a buli, amíg elmennek felfedezni azt az elképzelhetetlen mocskot amit Igénytelenné Trehány Juliska vagy Büdösék otthonnak neveznek. Amikor már hánynak a látványtól és a szagtól Edina előveszi a kis mintavevő készletét a hűtőládából és mint aki most lépett ki a CSI forgatásáról mindent végigkeneget és bezacskóz. Utána rohan a laborba, hogy tuti ellógja a takarítás érdemi részét ami Csillára és a bentlakókra marad (illetve a brigádra). Itt nincs citromlé meg egyéb ötletek, csak a zöld, kék és fekete flakon és Zewa törlőkendő. Amíg a páciensek küzdenek a kurva nehéz feladatukkal (pl. mosogatás) addig a szőke ciklon a laborban átadja a mintákat amiből valahogy mindig az mutatható ki, hogy ecoli és fekália baktériumok meg penész található a lakásban. Ehhez mi a francnak a labor? Egy teljesen elszürkült kenyérszeletről akkor is tudom hogy penészes ha nem kaptam vegyészmérnöki diplomát és a szaros wc deszkát sem simogatom végig fülpiszkálóval hogy rájöhessek az a barna lerakódás a peremén, na az szar. Miután megtudta a tutit Edina come back az addigra már majdnem kész lakásba. Elmondja az infókat amit már amúgy is tudni lehetett egy szimpla körülnézéssel is, leszidják a delikvenst és megígértetik vele, hogy ezentúl rendes kislány/kisfiú lesz és tisztán tartja a kéglit. Cserébe kap ajándékot, egy asztalnyi takarítószert amikről persze messziről üvölt a márkajelzés, hogy véletlenül se felejtsük el kik a szponzorok. Sőt valaki(k) még egy új színes tévé boldog tulajdonosa(i) lett(ek), csak úgy per jószívűség! Mindenki happy, rend és tisztaság van, jöhet a stáblista!

Két pici problémám azért akad:

  1. Miért van az, hogy csak olyan lakásokba hívják őket ahol megfordulni sem lehet de azért egy stáb simán befér?

  2. Ha olyan büdös van minden helyiségben, hogy a belük kifordul és olyan baktériumok milliói repkednek a levegőben amiktől akár meg is lehet halni akkor miért is nem viselnek legalább egy szájmaszkot? A szagot nem fedi el, de a benyelhető bacik ellen megvéd talán.

A Nagytakarítás egy olyan műsor, ami időkitöltésnek jó de nem törném össze a pofám a nagy siettségben hogy láthassam. Az egész hiteltelen ebben a formában, mert messziről ordít hogy nyúlás, és persze egy béna nyúlás. Ha az eredeti angol sorozatot adaptálták volna azt mondom rendben van és még örülnék is. De ezt így nem tudom értékelni. Illetve dehogynem. Szívem szerint fognám a szivacsot és jól kidörzsölném még az emlékét is az agyamból!  

13
07/2012
0

A valóság utolér!

A reality showk milliókat vonzanak a képernyők elé, de egyiknek sincs akkora sikere itthon mint a Való Világnak. Mai napig nem tudom igazán megérteni, hogy miért. Mi az a hihetetlen, abszolút ellenállhatatlan erő ami arra kényszerít, hogy folyamatosan változó létszámú, válogatott hülyék társulatát bámuljam estéről estére fél éven át. Sőt azon túl is, hiszen most is kapunk híreket korábbi VV szereplőkről.

Azt még valahogy elviselem, hogy VV Anett balatoni bulizós képei (amiket a facebookon megosztott) a Fókusz kiemelt riportjába kerültek. Még akkor is befogtam a számat, amikor a VV4 győztes immár TV2-s üdvöskeként szakértett a görögországi válsághelyzet kapcsán. Akkor már kezdtem anyázni amikor a legutóbbi Való Világ győztes névrokonom nyereményautója kapcsán olvastam hogy az RTL ez sem tudta még elintézni mióta Attila kijött a Villából. Ellenben Kingával hol jóban vannak, hol nem de erről csak a „Királylány” tud nyilatkozni. Akiktől viszont tényleg ellilult a fejem és heveny idegrángásom lett az a VV4-ből hamar kizárt „Ideggyenge” Zsuzsi illetve a VV5 nagy párosa (Cristofel és Veronika). Utóbbiak története mindenkinek ismerős azt hiszem. A „havannai bika” annyira imádta a „Kacsacsőrű emlőst” hogy csak azzal nem kúrt félre akivel nem találkozott és Veronikát úgy elverte , hogy duplán megkapta amiből a Boxgálán kimaradt. Ebből aztán rendőrségi ügy lett és hetekig volt bőven anyag a celebhíradókba. Hasonló „karriert” futott be „Célbadobálós” Zsuzsi is, de mind közül a legjobban tőle kapok agyfaszt. Miután kizárták a játékból látszólag látszólag eltűnt, később egy cikk azt állította a testéből él és innen indult el a celebségi lavina ami mára megállíthatlanná vált. Az egyik bulvárnapilap újságírónőjét páholták el barátnőjével duettben egy pláza közepén majd az erről mobillal készített videót fel is tették a netre, mondván ezzel vettek elégtételt amiért a zsurnaliszta effektíve lekurvázta az újságban. Megint csend, aztán attól zengett a papír alapú és az elektronikus sajtó, hogy Zsuzsi egy pohárral akarta felvágni az ereit. Majd alig egy hónap múlva megint kórházba került drogtúladagolás miatt. Komolyan mondom ez a nő rosszabb még a folyton részegnek tűnő VV Évánál is. Semmi másról nem szól ez mint, hogy felszínen akarnak maradni és ezért mindent megtesznek. Pedig nem kellene küzdeniük hiszen ez a szar végig ott fog úszkálni a víz színén.

Kik ezek a figurák? Amíg az RTL fel nem fedezte őket ugyanolyan századik senkik voltak mint mi. Seherezádé nem akart egy új Niki Belucci lenni, és nem égett rongyként mint most amikor dj-nek hiszi magát. „Cuba Libre” sem kapott súlyos pénzeket azért mert egy órán belül hatszor elhangzott a szájából a „Na mi van öcsém?” és mindenki leszarta „Érzékenylelkű” Vera pornós castingját. Ezekből mi csináltunk neveket! Ránkszabadították őket és mi rajongunk értük. Bármiben megjelenik a nevük már ugrunk is rá. Hiszen az is hírértékkel bír ha a villamosra felszállnak. Sztárok lettek anélkül, hogy bármi igazán komolyat letettek volna az asztalra. Nekem elegem van ebből! Elég volt a Kiszel Tündék új generációjából! Elég volt a semmittevés császáraiból/császárnőiből! Majd ha nem abból élnek, hogy Villalakók voltak hanem tesznek is érte akkor elismerem őket. Addig viszont váltott lábbal fogom valagba rugdalni a csürhét!  

03
04/2012
0

Egy lemondás margójára

Néztem tegnap késő este az ATV híradót, hátha történt valami más is mint a lemondás. De a műsor háromnegyede csak erről szólt. Én sokkal egyszerűbben megoldottam volna:

A Pálfordulás után a házelnök adott egy Kövér gázt, és ideiglenesen de gyorsan beszáguldott a köztársasági elnöki székbe. Ezután Sanyi bácsi fogta a cókmókját és Lezsákolt, az ellenzék pedig megülte a dok-tort. 

29
03/2012
0

Vágót vagy semmit!

Az elmúlt három évben nem sűrűn dicsértem, mert a köztévé, illetve a nagy kereskedelmi csatornák talicskaszám hordták elém a fost, én pedig próbáltam még melegében a fejükre borítani. Épp ezért gondoltam az utolsó posztomban valami pozitívat kellene írjak, ehhez pedig egy megfelelő műsort kellett választanom. Úgy véltem a kvízprofesszor új vetélkedője pont megfelelő lesz erre a célra. Hála az égnek nem tévedtem nagyot, mert a műsornak talán csak egy nagy hibája van. Olyan csatornát választott Vágó István, amit jóformán a kutya sem néz.

20
03/2012
0

ÚjraCSISZolás

Kezd elegem lenni a két nagy kereskedelmi csatornából. Az agyamban állandóan pörög egy nagy félkarú agysejtrabló rajta négy műsorcímmel: X-Faktor, Megasztár, ValóVilág, Csillag születik. Most ez utóbbi pörgött ki, én pedig még utoljára megnéztem mit dobott a gép. Új műsorvezetői felállást, majdnem új zsűrit és egy majdnem új CSISZ-t.

15
03/2012
0

Túlfestett Vágó-kép

 Én megint megpróbáltam. Igyekeztem magamhoz mérten objektíven leülni a készülék elé, mert nagyon vártam hogy végre egy élvezhető verzióját lássam a Legyen Ön is milliomosnak (továbbiakban LÖIM). Meg is lepődtem magamon, mert személyes ellenérzéseim voltak (vannak) Fridi személyével kapcsolatban most mégis félretettem ezeket. Aztán megnéztem az első adást és rájöttem, megint betonszaggató pofont kaptam mint anno a Casino esetében.

01
03/2012
0

Egy perc és nyelsz

Mindenekelőtt egy vallomással tartozom. Mindig is bénának tartottam magam, mert én és a kézügyesség két párhuzamos, a végtelenbe tartó úton haladnak. De ahogy elnézem az 1 perc és nyersz játékait illetve játékosait, rá kellett jönnöm, hogy annyira nem kell szégyenkezem, mert a legprecízebb kezű sebész fején is végigcsorog a verejték, ha a földön fekve kell eltalálnia egy álló cerkát.

28
02/2012
0

A valóságnak vége

Nem hittünk benne, de mégis véget ért az irányított véletlenek műsora. Fél év után bezárt a bazár, ahol a villalakók saját magukkal kereskedtek estéről estére. Még visszhangzik ahogy becsapódik az ajtó Attiláék után, én pedig megpróbálom kommentálni a finálén látottakat.

05
02/2012
0

ÁtFÁBRYkálva

Volt egy idő, amíg vártam a csütörtököt, mert Esti Showder ment este. Aztán ez a nagy lelkesedésem lassan elmúlt és már nem is nagyon hatott meg, hogy tavaly Sanyi bácsi a nyaralásból rögtön téli álomba merült. Mégis, úgy a szívem legelegeslegalján, egy nagyon eldugott csücsökvégben hiányoltam. Most végre megnyugodhattam, mert a medve és Sanyi bácsi is kijött a barlangból.

27
01/2012
0

Színház az egész villa

A színházi hét pont megfelelő apropó volt, hogy újra elmerüljünk a ValóVilág mocsarában. Úgy nézzük, mintha kötelező lenne, de legalább is bármin változtatna az életünkben a tény, hogy ki nyeri meg ezt a féléves színjátékot. Valljuk meg legalább magunknak őszintén, mit is látunk ezekben a figurákban, ami annyira vonz minket estéről estére a képernyő elé? Hiszen olyan, mintha nem is érne véget a Barátok közt este kilenckor, hanem folytatódna, csak más szereplőkkel. Vagy lehet, hogy ezek mégsem forgatókönyvben megírt jelenetek, hanem tényleg magukat mutatják? Erre kerestem a választ, de tartok tőle, nem sikerült megtalálnom.

23
01/2012
1

Isteni játék - A szövetség (m1)

 A köztévében megint kitaláltak egy olyan műsort ami csak arra jó, hogy a nyitott ablakon két kézzel basszák ki a milliókat. Mert szombat délután még a KDNP frakció sem ül le a készülék elé hogy megnézze a "Ki tud többet a Bibliáról?" családi vetélkedőt.  A Szövetség olyan mint a vasárnapi reggeli misére járó vénasszonyok, akik hétköznap úgy anyákpicsájáznak mitha az lenne a tizenegyedik parancsolat de ha más szájából hallják rögtön átvedlenek szentanyákká. Az ilyeneket szívem szerint análisan megáldanám egy méretes, szálkás feszülettel. Ugyanezt kívánom azoknak akik ráerőszakolták a királyi tévére és ezáltal a nézőkre ezt a húsz hetes rettenetet. 

17
01/2012
0

KétezertizenTV2 - A megújulás éve

 

A TV2 folyamatos megújuláson megy keresztül design tekintetében mióta áttértek a 16:9-es képarányra. Tudom, folyton megújulnak, de most csak az ősz óta tartó időszakot vettem alapul. Először mindenkinek lófeje lett (kivéve Demcsák Zsuzsát hiszen hozzá igazították a képarányt), aztán megjelentek ezek az értelmezhetetlen sírós- röhögős identek, kiegészítve az üres hátterű suhanó kettes verziókkal. Az új év újabb változásokat hozott műsorokban és díszletekben is. Most ezeket próbálom kicsit kielemezni a magam módján.

23
12/2011
0

Propaganda 2.0 - Tillárom

Már nagyon régen volt, amikor elindult egy késő esti "kulturálisdokumentarista" (tudom ilyen műfaj nincs, de jobbat nem tudok rá mondani) műsor Till Attila vezetésével. Annyira alter volt a népeknek, hogy csak nagyon kevesen tudtak erre vevők lenni. Aztán később ebből született az "Abszolút" című műsor, amit már a Quimby zenekarból ismert Varga Livius vezetett és erősen a kulturális tematika felé tendált. Majd már erre se volt kereslet és a köztévé csendben megszüntette. Most viszont a TV2 újra potenciált látott a témában és feltámasztotta a Propagandát. Én pedig hangosan éljeneztem, mert végre mertek megint valami nehezebbet, fajsúlyosabbat képernyőre engedni.

· 1 trackback
23
12/2011
0

TragikomiX - After X-Faktor

Az RTL legnagyobb karácsonyi ajándéka volt számomra, hogy véget ért az idei X-Faktor. Már eleget hangoztattam az okait, hogy miért nem hiszek az ilyen versenyekben, ezért most inkább csak a finálén látottakat véleményezném. Akinek csak a rövid verzióra van ideje, annak legyen elég, hogy kifejezetten tragikomikus. Aki ráér, az lapozzon tovább.

· 1 trackback
12
12/2011
0

Let's get ready to crumble

Én eddig szerettem a bokszot. Nem vagyok szakértője ennek a sportnak, mégis estéket izgultam végig Kokóért, Madárért, Balzsay Karcsiért, A Tigrisért vagy épp a Klicskó- fivérekért. Ebbe még az RTL hírhedt próbálkozása, a Sztárbox sem tudott belerondítani. Viszont a mostani VV Bokszgála már annyira fos volt, hogy tényleg sikerült az ökölvívás iránti rajongásomat lelohasztani. A legszörnyűbb az egészben, hogy ez nem a villalakók hibája!

23
11/2011
0

Villa Cirkusz

Hölgyeim és Uraim! Üdvözöljük Önöket a Villa Cirkusz mai előadásán. Láthatnak majd egy arab telivért, akit az anyakancája hevesen véd. Aztán itt lesz a kubai csődör, aki maga lovagoltatja a hátán a lovarnőit, de amikor megunja, simán ledobja őket. Végül jön az illuzionista, aki pusztán a viselkedésével képes egy egész szakmát megsemmisíteni. A két porondmesterünk: Lilu és Balázs.

14
11/2011
0

Alekosz a legmélyebb szinteken

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ValóVilág negyedik szezon és volt benne egy nagyon különös herceg; ez a görög negyedisten valami hihetetlen módon megnyerte a versenyt. Aztán gyorsan utána elkezdett feleséget keresni, és megtalálta a Tubiját. Végül ezt az ígéretes románcot elfújta a szél, mint a hamut és Veronika visszatért a Villába. A fiú magára maradt a nagy mellényével, így óriási elhatározásra jutott. Odaállt édesanyja elé és azt mondta: Édesanyám! Egy életem, egy halálom, és az ÖsszeEsküvőket is megjátszom!

11
11/2011
0

Ara-para

Vőfély leszek, nászt vezetek
Kelő napnál leléphetek.
Megegyezem az arával,
utána meg az urával.

07
11/2011
0

Egykutya

Vauuu! Én egy nyugodt farkaskutya vagyok (igen, létezik ilyen fajta és nem, nem a német juhász az), de a hátamra feküdtem és hangosan nyüszíteni kezdtem, amikor megláttam ennek a műsornak az ajánlóját. Az "Egyik kutya, másik nem", aminek már a címtől is vonyítok kínomban, egy újabb példája a copypaste technikájú műsorötleteknek, amiben a TV2 már nagy rutinra tett szert.

04
11/2011
0

Csak csacsogás

Felégették az RTL Reggelijét, de hamuból kikotorták a Csak csajok nevű megmaradt darabkát, most pedig önálló műsorként teszik elénk. Régen még ezüst evőeszközökkel falatozhattuk a Reggelit, most már csak egy menzás alumínium tálcát dobnak elénk.

süti beállítások módosítása