27
11/2010
2

Hogyan veszítsünk el negyven misit percek alatt?

A TV2 nagyban játszik: odaad negyven millió forintot, és csak annyit kér cserébe, hogy nyolc kérdésre jól válaszolj. Nagyon egyszerűsítve erről szól A 40 milliós játszma, amit néhány kivételezettnek sikerült még a hétfői első élő adás előtt kitapasztalni.

Néhány újságíró (köztük az Indexé) illetve a Zoli vagyok blog egyszemélyes kommandója megküzdhetett a fiatal Vágó István hasonmásverseny győztesével, Rákóczi Ferivel.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A 40 milliós játszma műsorvezetője, Rákóczi Ferenc | fotó: Tóth-Growald Attila

Most értettem meg, hogy miért nem a Kvízprofesszort kérték fel ennek a műsornak a vezetésére. Azt a feszültséget, amit majd az adásban várhatóan látni fogunk még tudná kezelni, de oltogatásban nem veheti fel a versenyt a Morning Show triumvirátusának egyik tagjával.

A játékszabályokról annyit, hogy mint minden újdonság elsőre még szokatlan lesz, de nagyon könnyen bele lehet jönni. (Többet majd a műsorról szóló posztban olvashattok.) Az újságíró kollégák természetesen csak papírkötegeket veszíthettek, de a sajtótájékoztató végére meghozták az igazi pénzt is. Nem mondom, hogy nem csapott meg a könnyű pénzszerzés szele, de azért húszezer darab Bethlen Gábor portrét, (amiket egy Rákóczi fog muhaha) nem lehet csak úgy eltenni a fényképezőgép táskájába. Főleg, ha még a műsorvezetőt is három Shrek veszi közre, nehogy történjen bármi vagy akármi.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 fotó: Tóth-Growald Attila

Belegondoltam, hogy micsoda drámák lesznek az adásban amikor ez a nagy halom pénz szépen gyorsan leapad néhány kötegre, vagy épp az utolsó kétezresig elveszi a pénznyelő. Erre a játékra nem lehet felkészülni, ahogy a bemutatóból kiderült. Mert vagy fejből nyomod az egész Larousse enciklopédiát, de fingod nincs ki a franc az a Lady Gaga, vagy teljesen naprakészen tartod magad bulvárból, viszont dülledt szemű makiként bámulsz ha azt mondják neked, hogy van olyan, hogy mandarin- nyelvjárás. A díszlet adott, de azért annyit elmondhatok, hogy a tervező lemásolta a Star Trekből megismert parancsnoki híd kevésbé zsúfolt felét minimalista kivitelben. Épp csak a kijelzőt rakta rossz helyre, mert hogy lehet visszapillantóból űrhajót vezetni?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Már csak Kirk kapitány hiányzik | fotó: Tóth-Growald Attila

Nagyon nem tudok fikázni, de azért annyit megjegyeznék, hogy ha egy újabb hihetetlenül sikeres Endemol produkciót óhajtunk a sajtónak megmutatni, akkor még a próbajátékon sem követhetnénk el olyan hibát, hogy a válaszlehetőségek nem férnek el a formatervezett kockákban és például Zalaegerszegből lesajnáljuk az utcsó betűt. Továbbá szegény kameramanust nem kényszerítjük rá hogy űrhajóst játsszon, és egy kurva hosszú köldökzsinórra kötve rohangássza végig a stúdiót adásonként négyszer-ötször hátha felborul egyszer egyenes adásban.

Kivételesen azt mondhatom, a TV2 egy érdekes, izgalmas, drámai játékot hozott el hozzánk. Kívánom, hogy jó helyre tegyék a pénzt, és a pénznyelőben ne tűnjön el a nézettségi elsőbbség amit a celeb- szívatással sikerült megszerezni!

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr622476859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madainyer 2010.11.29. 21:31:59

Hogy kell válaszolni arra, amit írtál? Nagyon örülök, hogy jöttetek, remélem, tetszett a műsor. Igyekszünk majd még jobbá tenni!

wolfclaw · http://wolfclaw.blog.hu/ 2010.12.01. 18:10:35

@Rényi Ádám: Azért elég ciki, hogy ezt a kérdést tényleg feltetted :))) Már bocsánat :) A műsorról a véleményemet megmutatják neked a kolleginák, akik a Facebookon vannak :)
süti beállítások módosítása