23
01/2012
1

Isteni játék - A szövetség (m1)

 A köztévében megint kitaláltak egy olyan műsort ami csak arra jó, hogy a nyitott ablakon két kézzel basszák ki a milliókat. Mert szombat délután még a KDNP frakció sem ül le a készülék elé hogy megnézze a "Ki tud többet a Bibliáról?" családi vetélkedőt.  A Szövetség olyan mint a vasárnapi reggeli misére járó vénasszonyok, akik hétköznap úgy anyákpicsájáznak mitha az lenne a tizenegyedik parancsolat de ha más szájából hallják rögtön átvedlenek szentanyákká. Az ilyeneket szívem szerint análisan megáldanám egy méretes, szálkás feszülettel. Ugyanezt kívánom azoknak akik ráerőszakolták a királyi tévére és ezáltal a nézőkre ezt a húsz hetes rettenetet. 

Mielőtt bármelyik a hitében sértettnek érző olvasó kommentben rámugrana leszögezem nem a vallásos hangulattal van bajom /hiszen én is hívő vagyok/, hanem azzal az elviselhetetlen amatőrizmussal amit az egész műsor úgy sugároz magából mintha Fukushimában vették volna fel. Az előzetes ajánlóban valami olyasmi szerepelt, hogy senkit sem akarnak megtériteni a műsor által ez csak egy szimpla kis kvízműsor ami speciel vallásos tárgyú. Két család küzd egymás ellen bibliai és európai műveltség témakörökben. Szabó Kimmel Tamás /aki a Made in Hungária című filmben ugye Fenyő Miklóst játszotta/ lett felkérve játékvezetőnek de neki illetve a familiáknak van két segítője. Az egyik Feke Pál aki elég sűrűn játszott már Jézust, a másik pedig Puskás Peti aki volt Megasztárból lett színész és dalszerző /tessék visszaemlékezni a karácsonyi dalra az X-faktorban aztán lehet fejet fogni és szörnyülködni/. Arra nem volt elég ez a majdnem egy óra, hogy rájöjjek Petiék minek vannak ott. Mert folyton kommentelnek de vagy a válasz elhangzása után /amivel a nézők esetleg jól járnak mert aki netalán eddig nem volt képben az így legalább információhoz jut, de a játékosoknak olyan mindegy már/ vagy előtte /ami meg érdemben nem juttatja információhoz a játékosokat/, az utolsó körben ők választanak mezőt, néha pedig a játékmestert helyettesítik. Kicsit olyan az egész mintha Isten  maga mellé vett volna egy angyalt és egy ördögöt, és ha az Úr épp kimegy pisilni akkor a két rosszcsont helyettesíti mert a teremtés nem állhat le. A két család nem kötelezően vallásos mégis furcsa módon alig rontanak a kérdések megválaszolása során. Valahogy nehezen tudom elképzelni egy olyan család ahol mondjuk apuka botanikus, anyuka meg gyerekorvos ott kivülről fújják a Bibliát és két részletből megfejtik hogy a Szent Sebestyén kivégzéséről szóló festmény van elrejtve. Egy fordulóban tizenhat mező van, amik egy képet rejtenek. Ha jól válaszolnak a kérdésre akkor az ahhoz tartozó puzzledarab megjelenik, és meg lehet tippelni mi van a képen. Rossz tipp esetén az összekuporgatott pontjaik átvándorolnak az ellenfélhez. Az emberi tényezők után beszéljünk a designról, mert az aztán a béka valaga alatti tartománynál is mélyebben van. A főcím annyira gagyi, hogy messziről látszik ha nem lenne túl gáz képesek lettek volna papírból ollóval kivágni és felragasztani egy kartonpapírra. Mert megmondom őszintén ennél még az is szebb lenne ha egy lapot telefosnék és kézzel szétkenném betűformákra. A játékosok előtti pult annyira igénytelen, hogy már nem is tudok a magyar nyelvben olyan szót ami leírná. Ne próbálja nekem senki belemagyarázni, hogy ez a lelakott műanyaghulladék valójában minimáldesign mert a fejébe húzom ezt a plexi tákolmányt és a jelzőgombok zsinórját a nyaka köré tekerem. 

Ez egy álszenteskedő faszság nem vetélkedő. Ha belefektettek volna legalább annyi energiát, hogy ne üvöltsön messziről mennyire gagyi még azt mondom értelmes műsor amitől még azt is elfogadom, hogy erősen vallásos bármennyire nem csipázom a hittérítési célzatú műsorokat. De erről messziről bűzlik, hogy csak azért készült hogy valaki ezáltal megint jól járjon /nem feltétlen anyagi értelemben/ de az ne a néző legyen! Ezért most letérdelek és az alábbi imát mormolom a mindenható felé:

 

Mi Atyánk, aki a köztévében vagy! Szenteltessék meg a Te neved jöjjön el a Te országod /a narancsosok körében/, legyen meg a Te akaratod legalább főműsoridőben! Miképpen az m1-en azonképpen a Duna Worldon is. Mindennapi hülyítésünk add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket hogy kritizáljuk műveidet miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek /főleg neked amiért ezt a szemetet öntöd ránk/, és ne vigy minket a kísértésbe hogy netán kereskedelmi csatornát nézzünk de szabadíts meg magadtól! Mert főnöködé az ország, a hatalom a tied meg a dicsőség. Mindörökkön örökké /az alaptörvény szerint/! Ámen! 

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr883741769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

warnyu (törölt) 2012.01.23. 21:45:29

nem véletlen, hogy lassan 4 éve nem nézek TV-t ;)
süti beállítások módosítása