27
01/2012
0

Színház az egész villa

A színházi hét pont megfelelő apropó volt, hogy újra elmerüljünk a ValóVilág mocsarában. Úgy nézzük, mintha kötelező lenne, de legalább is bármin változtatna az életünkben a tény, hogy ki nyeri meg ezt a féléves színjátékot. Valljuk meg legalább magunknak őszintén, mit is látunk ezekben a figurákban, ami annyira vonz minket estéről estére a képernyő elé? Hiszen olyan, mintha nem is érne véget a Barátok közt este kilenckor, hanem folytatódna, csak más szereplőkkel. Vagy lehet, hogy ezek mégsem forgatókönyvben megírt jelenetek, hanem tényleg magukat mutatják? Erre kerestem a választ, de tartok tőle, nem sikerült megtalálnom.

Már most az elején tisztázzuk, nem vagyok agyturkász se a life coachhoz nincs semmi közöm akit a villába beküldtek. Én csak az alapján próbálom meghatározni kit rejt álarc és ki adja tiszta önmagát, amit az összefoglalók, a jeldobálások, kihívások és párbajok alatt leszűrtem.

Ha valaki az én szubjektíven objektív véleménykörömön kivül érzi magát, az bátran vitatkozzon velem kommentben. Például abban, hogy a legőszintébbnek Attilát látom. Lehet hülyének nézni, de megmagyarázom: a nagy manipulátor, akiről egyes bulvárlapok azt is tudják, hogy földönkívüli erejével befolyásolja a többi villatársát, már sokszor kijelentette, hogy nem hajlandó megmutatni az igazi énjét, különben a többiek, mint a dementorok, ráugranak és kihasználják a gyengeségét. Tehát szerepet játszik, vagyis nem őszinte. De megmondja hogy ez szerep, tehát őszinte. Na erre tessék csomót kötni.

Aztán ott van Csaba, aki lassan már maga is kezd elhatárolódni Fecótól. Pedig milyen mély és őszinte barátság fűzi (fűzte) őket egymáshoz. A Sáskaharcos egyre többször mutatja meg, hogy nem is annyira tuja, mint amilyennek az első időkben tűnt. Mintha a raj csávóval haverkodás nehézségei, illetve a Péter- Attila tengely megbomlása kezdené felszínre hozni azt a Csabát, akire vártunk, hisz a Havanna lakótelepi macho kiesésekor azt mondta, ha visszamegy minden megváltozik. Vajon eddig altatta a nézőket vagy tényleg ennyi időre volt szüksége?

Ha már emlegettem a romák kettes számú szégyenét (mert Győzikét senki le nem taszíthatja a trónról) folytassuk vele. Mindig annak ad igazat, akivel éppen beszélget, de amikor szembesítik ezzel a Bologató János stílusával, hirtelen úgy kezd el ködösíteni, mintha politikusnak született volna. Nehéz eldönteni hogy ilyen jól játssza a hülyét, vagy eleve csökentett módban fut az agya? Ennek ellenére valahogy sose került rá a zöld kendő, szóval akár frankó, akár csak szerepel, jól manőverezett eddig.

A fiúkat ezzel kilőttük, térjünk át a lányokra. Itt igazán változatos a felhozatal. Vegyük először az e poszt írásakor kiválasztott Esztert. Az ügyvédnő őszintesége a foglalkozásából adódóan megkérdőjelezhető, hisz rendesen betanították hogyan hitesse el a feketéről is hogy fehér. Mégsem hangoztatja magáról mennyire tiszta mint a hó, és nincs mit a fejére olvasni. Vállalja, hogy ha kicsit többet iszik, rögtön előtör belőle a buja nő, ellenben leszarja ki mit mond rá ennek kapcsán. Szóval lehet elítélni előre csak mert ügyvéd, mégsem gondolnám, hogy jogos a prejudikáció!

Persze most én sem vagyok őszinte, hiszen Seherezádé kapcsán én is már előítéletekkel indultam. Úgy láttam, hogy a két plasztikbomba agyi kapacitása fordítottan arányos a mellméretével. Ez Pumpaszáj hercegnő esetében még megállt, de a Szőke ciklon mintha Gergő kiesése óta megváltozott volna. Már nem csak a haja és a sminkje lenne a legfontosabb hanem valami érettebb, felnőttesebb viselkedést produkálna. Nem tudom igazából melyik a valódi Seherezádé, az, amelyiknek a csöcsében és a fejében is szilikon van, vagy a mostani antiszőke? Mindenesetre ez akár nyerő is lehet egy esetleges Kinga elleni párbajon.

A királylány a külvilág felé egy hisztis gyerek képét mutatja, aki ha nem az van amit ő akar, elkezd elmebeteg módjára üvölteni, bőgni, stb... Ha nyer, az se sokkal jobb. Nehezen tudom elképzelni, hogy direkt ezt a szerepet választotta volna magának, mert ki lenne olyan hülye, hogy egy ilyen játékban tudatosan így viselkedjen? Persze örülnék, ha ez tényleg csak koreográfia lenne és a néha megjelenő normális Kinga a valódi. Mert az ilyen hisztériás, elkényeztetett picsákat még óvodásan sem tudom elviselni nemhogy elvileg felnőtt, huszonéves nőben.

A sor végére hagytam a legnagyobb kérdőjelet. Mert számomra értelmezhetetlen hogy milyen vírus támadta meg Vera szoftverét ami egy érzékeny, de határozott nőből egy elviselhetetlen, mindenbe belekötő, szőrszálhasogató fapinát kreált. Beköltözése óta ő lett a legösszeférhetetlenebb (pedig Attila indult ebben a kategóriában) és mégis valami furcsa módon nemcsak a háziversenyeket nyeri újabban, de kibírhatatlansága annyira vonzó a nézőknek, hogy óriási fölénnyel veri az általa választott párbajellenfeleit. Ha így nézzük az is lehet, hogy ez a másokat lenéző, magát pedig Istenkirálycsászárnőnek tekintő szerep esetleg a hármas befutóba is segítheti, ha az Eszterrel vívott párbajon legyűri az ügyvédnőt. Ennek az egyetlen reális magyarázata a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" elv. Vera esetében nyilvánvaló hogy álarcot hord. A fölényes, kibírhatatlan erkölcscsősz, aki még egy köhintésbe is belemagyarázza a járvány okozását, miközben mi kintlévők tudjuk mekkora álszent (hiszen a neten lassan mindenki látta milyen évezettel szopja a faszt egy pornócastingon). Mi lenne, ha ezt a hat társa is tudná? Vajon visszavenne magából?

Ezek a figurák azért nem tudnak egy színdarabot hitelesen előadni, mert már benne vannak egyben, és a villalét mellé nem tudnak újabb szerepet betanulni, vagy legalábbis nem jól. Van, aki őszintén nem őszinte, és van, aki nem őszintén próbál őszinte lenni. Van, akiről elhisszük és akad, akiről akkor se ha megszakad. De istenigazából egyiküket se ítélhetjük el, hiszen mi is ezt csináljuk naponta. A mi életünk is színház, csak minket a Sors rendez, ahogy őket meg az RTL Klub.

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr213907024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása