20
04/2010
0

Vak asszony jó pénzért visszanéz

Lemaradtál a kedvenc műsorodról, vagy sorozatodról? Nem kell parázni, ha van neted. Egyre több csatorna él a lehetőséggel, hogy adott honlapról egy héten belül behozd a lemaradást. Ezt jelenleg teljesen ingyen teheti meg az ember fia/lánya. Persze vannak szépséghibák, hiszen van ahol külön regisztráció kell ehhez. Azt gondolom ez nem ár, emiatt még nem fogjuk magunkat hasba szúrni. De hamarosan véget ér a jólét! Sötét felhőként betakart minket a hír, hogy a két nagy kereskedelmi kanális nemsokára áttér a díjköteles szolgáltatásra. Magyarán, amit eddig ajándékba kaptál azért a jövőben perkálhatsz keményen!

Kibukkan a fejünk fölött a kétségbesés kérdőjele: Lehet ezt? Jogosan akarnak lenyúlni? Nos a válasz az, hogy sajna igen. Sehol nincs leírva tudtommal, hogy kötelező ezt a szolgáltatást merő jópofiságból ingyen nyújtani. Az más kérdés, hogy mennyire pofátlanság plusz pénzt kérni, hogy az Ő adásukat a neten visszanézhessem. Hiszen azért perkálok a televíziós szolgáltatómnak, hogy nézhessem az adást. Azért is csengetek, hogy a világhálóra feljuthassak. Akkor minek fizessek azért is külön, hogy a kettőt együtt használhassam?

Nos a lényeg a bevétel. Ugyanis az RTL-nek, illetve a TV2-nek (közvetlenül) egy kanyit sem fizetsz, hogy az Ő műsoraikat nézhesd. Tény, hogy például a UPC Videótárában fizetni kell kemény 200 forintot darabonként (kivéve a Fókuszt mert az speciel ingyen van).

Azt már el is képzeltem, hogy mondjuk az RTL oldalán hogy fog működni a rendszer. Elindítjuk a lejátszást, elkezdődik a vetítés, aztán mondjuk rögtön a főcím után megáll a videó. Bejön a képbe a "csirkés ember" (aki anno az RTL Most bevezető kampányában ült a nénével a lócán és mutatta neki a laptopján, hogy ez az egész mekkora királyság), és közli hogy ha tovább akarod nézni a műsort akkor a Mostért fizess most! Azért is jogosan lehet anyázni, hogy a saját gyártású műsorok megérnek-e egyáltalán bármekkora összeget. Győzikét vagy Hajdú Pétert csak a nagyon fanatikusok nézik vissza a neten, Ők pedig igenis fizessenek a perverz élvezetükért! Persze ez sem igazságos, mert nagyon sokan vannak akik mondjuk a Barátok köztöt vagy a Heti Hetest is így próbálják követni. Nekik meg ne kelljen fizetni? Akkor inkább senki ne fizessen!

Ugyanakkor szólaltassék meg a másik fél is. Hiszen ehhez a lehetőséghez komoly apparátus kell, amit valamiből fenn kell tartani. A webmesterek bére, a tárhely, a hardver mind-mind pénzbe kerül. Ezt pedig valahonnan ki kell varázsolni (tudjuk nem terem a pénz a fán) és amúgy is válság van, komplett kommunikációs osztályok, műsorok, műsorvezetők tűnnek el a semmibe. Tehát az ötlet sajnos nem életképtelen. Elő lehetne teremteni a pénzt csak reklámokból is, de akkor még a hírműsorokat is legalább egy tucat szponzor kéne támogassa.

Lenne jó oldala annak, hogy mondjuk emelt díjas sms-ben fizessünk azért amiről ne adja Isten lemaradtunk? Nekünk nem mert egyrészt smucigok vagyunk, másrészt mert nem érdemli meg egyik országos kereskedelmi adó sem, hogy pluszbevételhez jusson általunk! Viszont azt se felejtsük el, hogy mindkettő azért jött létre, hogy minket szórakoztasson. Magam részéről egyetlen alternatívát fogadnék el, ha egy sms-ért egy hónapig bármit bármikor visszanézhetnék a készletből. De nem ám visszaélni a jószívűségemmel, mert haragban leszünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr461937286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása