24
04/2010
0

Médiafarkas - Little 15 (Médiatavasz)

Tulajdonképpen túl vagyunk a választásokon, tudjuk hogy mostantól négy évig a narancslé fog ömleni a dobozból. Azt is tudjuk, hogy a "Tv-elnök kerestetik" vetélkedőben is valószínűleg nyertest fognak hirdetni, ha sikerül új médiatörvényt alkotni és bevezetni. Én belefoglalnám azt is, hogy azok a csatornák, akik belekergetik a celebeket a "kiszeltünde effektusba" súlyosan bűnhődjenek. Azt sem engedném, hogy merő kapkodásból vagy előzgetési szándékkal előbb kezdejenek leadni a kereskedelmi tévék egy-egy olyan műsort, aminek a konkurenciája majd csak hónapok múlva indul. Na de nem én alkotom a törvényt, így csak messziről ugathatok. Ennek ellenére akkor is előadom a véleményemet.

Először vegyük ezt az MTV elnökválasztási cirkuszt. Már nem is tudom követni, hanyadik fordulónál járunk. Jelöltekből már biztos volt legalább tizenöt. Most a stop.hu cikkében kezdték el jósolgatni, hogy mi lesz a köztévékkel illetve a közrádióval ha majd a Fidesz elkezdi a kormányzást. Mivel ez nem politikai blog, így most hagyjuk hogy ki kinek a csókosa, és kik ülnek a kurvatóriumban. Inkább nézzünk meg két meghatározó nevet, akiket megemlítenek az MTV elnöki posztjával kapcsolatban.

A teljesen esélytelennek tartott ember Pállfy István. Mióta kereszténydemokrata lett még nagyobb az arca, mint tévés korában. Julius Ceasarnak képzeli magát, de még csak helytartónak sem nevezhetnénk. Pont a királyi tévénél indult el a képernyős karierje, amit aztán a csiga kettesnél folytatott. A magát már konyhatündérnek képzelő Stahl Judittal együtt vezették a Tényeket, de akkor is szemmel láthatóan problémái voltak a képviselő úrnak az alkoholos befolyásoltsággal. Ez nyílt titok volt mindig, de csak Fridi írta le a könyvében. Mondjuk narcizmusban Ő sem kezdő. Utána Pállfy persze beperelte hitelrontásért. Nem akarok ítélkezni, csak mondom hogy tudtommal az alkoholizálás és a hazudozás bűn, amit meg kell gyónni! Igaz olyan egyház képviselőjétől feloldozást kérni, amelyik maga is súlyos bűnök terhét nyögi...

A másik ember, akit kiemelnek a cikkben Borókai Gábor. Ő azért esélyes a székre, mert sokrétűbb tapasztalata van, hiszen az előző narancsos érában kormányszóvívő, és egykor a HírTv igazgatósági elnöke is volt. Momentán pedig a Heti Válasz című hetilap főszerkesztője. Arról nem is szólva, hogy nincs kilométeres arca és nem voltak ekkora balhéi. Nekem nincs favoritom, és nem is óhajtok tippelgetni. Én azt várom, hogy legyen végre egy elnöke a királyinak, és kezdjenek el olyan műsorokat gyártani ami nézhető is mert jelen állapotában maximum ahhoz kellene egy vezető oda, hogy felszámolják. Ez pedig szégyen és gyalázat.

Apropó gyalázat. Nemrég azt írtam Horváth Éváról, hogy Ő az új Kiszel Tünde. Most viszont rájöttem, hogy a "kiszelesítés" nagyüzemben megy, hiszen ide sorolható Benkő "Faszlengető" Dániel is például. Akinek esetleg még nem esett le, hogy mit takar a fogalom, annak elmagyarázom röviden. Vegyél egy celebet, aki hajlandó még nagyobb hülyét csinálni magából mint amekkora alapból. Ennek nagyasszonya a naptárlady. Az aktuális alany Szabó Patrícia, az egykori Cosmo-lány. A RTL-nél azt gondolták anno, hogy az argentin dzsungelben játszódó túlélő vetélkedőjükbe pont egy ilyen Gucci-fan városi ribanc hiányzik. Ott sok vizet nem zavart, pedig akkor még főszerkesztő volt. Most már nem az, így megengedhette magának az újabb felkérést. Csináltak vele egy kis Szex és New York szösszenetet, amiben Ő az ötödik barinő. Már maga a szereplése is agyzsibbasztó, de a vircsaft ami ebből keletkezett még annál is inkább súlyos. Először a film forgalmazója határolódott el az egésztől, és kijelentette, hogy a Reflektor jogtalanul használta fel a jeleneteket, amit mellesleg elismert maga az RTL is. Aztán az RTL sajnálkozott, hogy Ők nem akarták ám lejáratni Patríciát csak vicceskedtek. Olyan kis bolondozás volt, amit ha megtartanak maguknak és mondjuk szilveszterkor adják le talán még el is fogadnám. De április elsejéről lecsúsztak, az év vége pedig még nagyon odébb van. Szóval sehogy se jött ki ez jól. (UPDATE: Próbálják menteni a menthetetlent, és a nagy negatív visszhang miatt szépen levették az összes elérhető netes címről az ominózus filmecskét. Kicsit későn ébredtek fel, azt gondolom. Most már úgyis mindegy.) Kegyelemdöfésként pedig a volt lapja határolódott el tőle, mondván ez méltatlan produkció volt az újság színvonalához képest. Muhaha... Tény, hogy ez így akkora égés, amitől az élet is kihalna a Földön de mitől méltatlan ez, amikor a Cosmopolitan pont ezeknek a Louis Vitton táskákkal, CK rucikban szaladgáló nagyvárosi sznob pináknak szól? Ennek ellenére Patrícia a hibás, mert hagyta magát ennyire leépíteni. Vagy pedig Dániel már nem tud mit felhozni, a meztelenkedése sem elég ahhoz hogy a bulvárgépezet rámozduljon és kellett helyette másik hülyét kihozni a raktárból. Ki lesz a következő? Majd Tilla fog énekelni a Megasztár 5 gálán, és rájönnek hogy olyan fahangja mint a bútorláb?

Na és ha már itt vagyunk, említsük meg, hogy a veres kettesnél megint fosnak. Előre menekülnek a biztos vereség elől, és a hátrányukból próbálnak előnyt kovácsolni. Még csak a budapesti válogatáson van túl az idei Megasztár, de már összeszabdaltak három adásra valót a borzalmakból ill. tehetségesekből. Mivel úgy tűnik akkora a harc, hogy ez gyorsan romló áru lett így május elsejétől hirtelen piacra is dobják a végterméket. Három szombat este "élvezhetjük" a kapkodás ízét. Momentán még nem tudom mennyivel jár jobban a TV2 ezzel a húzásával, de gyanítom, hogy ha beindul ősszel az X-Faktor többen lesznek kiváncsiak Stohl Buci eséseire, mint Tilla esetlenkedésére.

Rohanó világban élünk, a médiában is rohanva követik egymást az események mi pedig próbálunk lépést tartani vele. Szinte már fogadásokat kötünk, hogy ki lesz az MTV elnöke és mikor. Fetrengve röhögünk Kiszel Tünde és utódai megnyilvánulásain, és fejcsóválva elégedetlenkedünk ahogy a két nagy kereskedelmi csatorna öli egymást. Ki tudja mit hoz a holnap?

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr511943196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása