26
04/2010
0

Médiafarkas - Frekvencialovaglás

 Fél éve volt, mégis élénken emlékszünk rá milyen hisztéria volt. Megszűnt a Sláger, aminek a helyét átvette a Neo és kikacsolták a mikrofonokat a Danubiusban, hogy a helyükbe a Class FM léphessen. Volt nagy sírás-rívás, születtek különböző összeesküvés-elméletek (amiknek igazságtartalmát nem firtatom). Aztán elült a vihar, mindenki beletörődött az új felállásba miután Balázsék a Class-hoz, Bochkorék a Neo-hoz igazoltak. Valahogy helyreállt a világ rendje a lázadó hallgatók körében.

Most mégis úgy tűnik, hogy a Sláger rádió - Neo FM párhuzam nem is annyira egyértelmű. Mert az említett nagy csata látszólagos győztese a Juventus volt. Ők szépen, csendben, ölbe tett kézzel nézték az egészet. Na jó, egy kicsit harcoltak a hallgatókért, de azért nem erőltették agyon magukat. Sikerült sokakat magukhoz irányítani, bár azt is látni a statisztikából, hogy csak a bronzérem jár nekik még így is. Idén tavasszal szembetűnő (vagy inkább fülbe?) változásokon ment át a csatorna. Először átcsábították Berényi Attilát (nem a Barátok Köztből mielőtt valaki megkérdezi!), aki volt Danubiusos és Slágeres hírszerkesztő illetve hírigazgató is. Aztán megszerezték a Sláger rádió egykori hangját, Kautzky Armandot és fokozatosan kiszorították vele az évek óta megszokott Galambot. Erre is húztak még lapot és csináltak egy "Akkor és most" hétvégét, amiből már egyenesen következik, hogy szándékoznak a jövőben is ilyen blokkokat csinálni. Minő meglepi, a Slágeren voltak ilyen blokkok. Nahát, nahát. A következő az lesz, hogy a szlogenjük szerint Ők játsszák a legjobb slágereket? Mintha a Juventus nem lett volna jó ahogy volt, inkább elkezd Slágeresedni. Most van egy pót- Sláger rádió (a Neo FM) és egy fél, ami a Juventus lett. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor a pót- Danubius (Class FM) mellé lesz egy fél Danubius is.

Egyébként ez a frekvencia osztogatós cirkusz most újabb etapjába ért, ugyanis az egyik szabad fővárosi helyet (a 92.9-t) megkapta a zebrás csatorna. Így viszont a másik pályázó, a Katolikus Rádió árnyékra vetődött. A Klub Rádiónak van ugyan Budapest vételkörzetében élő frekvenciája a 95.8 MHz-en de ennek hamarosan lejár a jogosultsága.

Persze a katolikusok már konspirációról, meg mindenféle retorzióról vizionáltak. De tételezzük fel, hogy most az új Országgyűlésben kétharmadot szerzett Fidesz - KDNP kombó felülír mindent. Új médiatörvény, új ORTT, és akkor már valószínűleg lesz új frekipályázat. Akkor pedig nem tudom elképzelni, hogy a kereszténydemokraták engednék, hogy elvesszen a legfőbb országos sugárzású rádiós hitéleti forrás. Nem fognak arra apellálni, hogy a Mária Rádió kitölti az Úr űrét. Ebből következően az amúgy is balos érzelműnek beállított zebrások mehetnek a sivatagba. Ha mégis minden így marad, akkor a katolikusok 2011 januárjától elhallgatnak az országos frekvenciájukon, és a határon túliak sem fognak tudni liturgiát kapni. Én azért felkészülnék minden eshetőségre, mert sosem lehet tudni. Akkor nem érhet senkit meglepetés.

Az sem érhetett senkit váratlanul, hogy a Heti Válasz tulajdonosa Fellegi Tamás az új kormány tagja lesz hiszen már napok óta emlegetik a híradókban. Most arról szól a fáma, hogy eladta többségi részét az Infocenter.hu Zrt-ben, és ezt az 52 százalékot megosztva szerezte meg az a Nyitrai Zsolt aki a Class FM birtokosaként ismert Advenio Zrt. többségi tulaja illetve az a Stumpf István, akit a Századvég Alapítvány elnökeként ismerhetünk. Eddig ez gazdasági hír, közvetetten érinti csak a médiát. Ami az igazán fontos, az a hír másik fele miszerint az Infocenter.hu Zrt megvette az IKO-t, és ezzel részt szerzett az RTL Klubból is. Nem vagyunk politikai blog, de a "Miért fontos ez nekünk?" kérdésre adandó válasz megértéséhez muszáj azt felvetnem, hogy Stumpf kartárs tudvalevőleg inkább a narancsot szereti, és nem a szegfűt. Vagyis ha egy olyan cég, amelyben Ő mélyen benne van tulajdonosává válik egy olyan cégnek, ami közvetve de befolyásolhatja az RTL Klub működését is. Figyelem, most nagyon elrugaszkodom a tényszerűségtől és hallucinogén szerek nélkül fogok flashelni! De ha netán megtörténik, akkor én szóltam! Először is megszűnik a Heti Hetes, hiszen erősen balra húz és nem mellékesen több sztárja a műsornak a pirosaknak kampányolt. Aztán a Híradóban egyre több riport fog szólni Orbán Viktorról, és a szekrényből kidőlő oligarchákról. Vasárnap reggel Garfield helyett Jézus életéről szóló rajzfilmsorozat fog menni, amit egy közeli cég fog készíteni.

Bármi lehet, és annak az ellenkezője is. Lehet, hogy a Juventus elslágeresedése nem is véletlen, hanem egy tudatos folyamat, aminek a végét még nem látjuk. Csak feltételezhetjük, hogy próbálkoznak feljebb jutni a harmadik helyről, és saját zászlójukat kitűzni a csúcson. Az is megtörténhet, hogy a Klub Rádió stabilnak látszó helye hirtelen egy Isteni csapás következtében a végüket okozhatja, és más kerül oda. Na és bármennyire elképzelhetetlen, de nem baj ha felkészülünk rá, hogy az RTL-n megváltozhatnak dolgok. Most csak a tulajdonosi körben történt kis változás (hiszen az IKO megmaradt, csak már mások pénze fekszik benne), de még csak áprilist írunk. A narancslé pedig mostantól nincs hígítva!

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr951953347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása