03
05/2010
0

Megaszaki

A sok Megasztár és Csillag Születik után, már hányingert kap az ember még egy tehetségkutató hallatán. Mégis valahogy úgy éreztem, hogy van valami ebben a műfajban amit nem használtak még ki. A Viasat pedig megtalálta a fehér foltot. Ugyanis a munkahelyi szexen kivül még valami lehet érdekes a melóban. Ha vannak olyan kollégák, akiknek az énekhangja nem érinti erotikusan a hallójáratunkat. Belőlük válogattak A cég hangja vetélkedőhöz.

Ez a műsor nem is sztárcsináló, inkább szórakoztató jellegű. Nem fognak nagy lemezcégek rögtön szerződést ajánlani, és a legjobbak sem fognak rögtön koncertkörútra menni. Itt inkább a maguk örömére "harcolnak" a játékosok, és ez jó. A zsüri sem értékel igazán, csak kommentárt fűz a produkciókhoz. Igazából az egész csak a tizenöt másodperc hírnévről szól.

Az első adásban Sipos Peti (Irigy Hónaljmirigy) egy bankhoz ment jóhangú munkavállalókat keresni. Valamiért nem lehetett kimondani, hogy az AXA székházában járt miközben szinte minden snittben volt valami utalás. Hol a szlogen, hol a piros dőlt vonal. Ez a fegyvernek tűnő tárgy esete. Bezzeg Varga Livius (Quimby) a Media Marktban mindig úgy mozdult, hogy véletlenül se tuda a kamera kikerülni a piros-fekete logót. Érdekes ez a reklámfogás mindkét munkáltató részéről. Az egyik úgy gondolja, rejtőzködik de azért célozgat rá, hogy ki Ő. Amolyan szuperhős barkochba, ahol mondjuk Batman olyan utalásokat mond el magáról, amikből simán ki lehet találni, hogy Ő Bruce Wayne. A másik meg döngeti a mellét (szinte leszakad az S betűje), hogy én vagyok Clark Kent. Mindkét csapat esetében sokkal biztosabban jutottak be az ötösfogatba azok, akiknek mérhetetlenül nagy volt az exibicionizmus szintjük, mint akik inkább szürke kisegérként meg akarták húzni magukat. Kaptak ugyan szakmai kiképzést énektanároktól, és koreográfusoktól de két nap mire elég? Még akkor is nudli, ha csak egy dalra kell felkészülniük. A semminél icipicit többről indulnak, de én akkor is azt mondom, hogy instant kiképzéssel csak instant előadásra futja.

A zsüri szerintem a legfölöslegesebb a műsorba, hiszen csak nagy lózungokra futhatja tőlük. Mivel nem mondhatnánk igazi művészi produkcióknak, amit a két csapat előad így Soma és Hajós András szakmai hozzáértése inkább csak tejszín a három az egyben kávéba. Novák Péter mint a műsor zenei producere mindenképpen többet tesz az egészért, mint a zsüri másik két tagja. Mint már említettem összesen két dal prezentálására van műsoridő, de akkor mire megy el a többi? Nos jóformán a semmire, mivel a válogatásra és az egyéb előlészületek bemutatására elbasznak kb. háromnegyed órát. Marad mondjuk negyed óra, amiből a két dal darabonként három-négy perc, így Somáéknak nagy hegyibeszédre már nem futja. Valami hirtelen szakmai értékelés mellett kimondják a választottjuk nevét, oszt jöhet az örömködés. Kész, passz, csapó. Ehhez teljesen jól passzol az a semmilyen díszlet, amit gondolom sok forintért megterveztek. Mondjuk akkora stúdióba, mint egy lakótelepi lakás hálószobája nem is lehet nagyobbat. Nem is értem, miért nem engem kértek fel díszlettervezőnek.

Olyan semmilyen ez A cég hangja. Teljesen civilek próbálnak a cégük Megasztárjává válni, de egy produkció alapján megítélni ezt olyan mintha csak kiállnának a színpadra és fejre osztályoznák Őket. Két nap után nem is lehet semmi egetverőt várni tőlük. Ok, nincs akkora tét mint a tehetségkutatókban, és a műsorvezető-csapatkapitányok a zsűrivel együtt kihangsúlyozták, hogy ez nem is tehetségkutató! De pont ettől sántít a dolog. Pont attól, hogy annyira hangsúlyozták már hiteltelenné vált az egész. Ez a műsor inkább a Marketing Man köznapi álcája. Látszólag egy zenés, szórakoztató, könnyű kis vasárnap esti semmiség de valójában inkább egy jól irányzott reklámfogás.

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr811971737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása