10
05/2010
0

Médiafarkas - Tizenhatos karika

A következő post elolvasását 16 év alatti médiatapasztalattal rendelkező olvasóknak, csak szakértő felügyelettel ajánlom!

Szeretem amikor mások akarják nekem megmondani, hogy szerintük mi a jó nekem. Lehet az reklám, vagy politika, vagy szimplán egy tévéműsor. Elsőre végtelen mennyiségű példát lehetne hozni, hiszen a reklám pont ezért van. Nem is ezzel van bajom, hanem az egyes hazai gyártású tévéreklámok szereplőgárdájának összeválogatásával. Vegyük mintának a djuice szörnyűségeit.

A Pannonból "kiválásuk" előestéjén egy hosszabb, de lendületes kisfilmet láttam, amiben megpróbálták hirtelen összefoglalni miért lesz olyan király hozzájuk tartozni, feltéve hogy még nem múltál el huszonhat éves. Ezt a korlimitet én nem vágom, de nem is érdekel igazán (gondolom a szakmai blogok már foglalkoztak vele). Sokkal fontosabb, hogy kiket tereltek össze reklámarcnak. Nem tudom ki volt a casting vezetője, de ha rajtam múlna átkeresztelkedhetne Vazulnak. Honnan akasztották le a szörfös brigádot, akiknek együtt van annyi agyuk, mint a hokedlinek? Ádám az elektrojunkie hozzájuk képest az ELTE dékánja lehetne. De a legjobban a ribanc idegesít, aki tényleg kurva és a "szálkás, mint a kárászraj" kifejezés megmutatja az értelmi képességeit. Éppen csak nem mondja ki, hogy az "élő sáska" pasija, valójában a stricije. Tényleg nem tudtak egy-két értelmes embert találni a célzott korosztályból? Hofi mondta anno, hogy ha ezek a jövőnk zálogai, akkor dögöljek meg ha kiváltom! Annak pedig, aki ezt képernyőre engedte szívesen segítek a rokikártyához jutásban. Ráadásul az említett puncimókus kortársai sok pénzért bejutnak a TV2 Akadémiára azután meglepődünk, hogy miket tudnak produkálni vizsgafilm címszó alatt. Ha innen nézem még talán igazat is adok Szalai Annamáriának, a várhatóan következő ORTT elnöknek:

"Úgy gondolja hiba volt a 96-os törvényben két kereskedelmi televíziót "rászabadítani" a magyar piacra és ebből egyenesen következik az, hogy a kereskedelmi televíziózás így eluralta a médiát."

Ha látták volna előre akkor, hogy mi lesz belőlük biztos nem engedték volna meg a versenyt. Hiszen úgy tervezték, az MTV adja a minőséget a két kereskedelmi csatorna pedig szépen meglesz mellette. Amint az látható ez nem jött be, de most sopánkodni, hogy: "Anyám, én nem ilyen lovat akartam" már kicsit késő szerintem. Persze sok minden történhet az új politikai helyzetben. Lehet, hogy az ORTT magába szippantja az NHH-t, mert lesz végre szép, új médiatörvény.

De komolyan elhiszik, hogy ettől javulni fog a műsorok milyensége? Na ne már. Mindenkinek teljesen világos, hogy valójában a hírközlési hatóság "benyelésével" az internetet akarják felügyeletük alá vonni. Abban reménykedem, nem jutunk el a kínai módszerig, hogy aztán a Google-t is szabályozzák.

Viszont abban bízom, hogy az új törvény végre megregulázza annyira a kereskedelmi kanálisokat, hogy elmenjen a kedvük egy Megasztár 6 jellegű műsor elindításától. Hiszen még csak az ötödik széria selejtezőit nyögjük. Már nem is az új Caramel, vagy Rúzsa Magdi kitermelésén van a hangsúly, jóval inkább a bénákon. Mert őket lehet szopatni, mi meg jókat röhögünk. Az igazi sztárok sajnos belőlük születnek! Király Viktor tud énekelni, megnyerte a tavalyelőtti versenyt, kész. Maximum a nővére beégése kapcsán emlékeznek majd meg róla. Most másra van igény, és ezt tetszik vagy sem el kell fogadnunk. Az X-faktort is csak úgy lehet promotálni, hogy az egyik kijelölt műsorvezető ittasan közlekedési balasetet okoz? Persze utána a főszereplő szánja-bánjatettét nagy plénum előtt és önként lemond. Mi pedig tudjuk, hogy aki felelőtlenül tud viselkedni a közúton, az nem fog hirtelen bűnbánó eltévedt kisbárányként gyónni hacsak nem kérik fel rá.

A botrány kell, mert a teljesítmény magában kevés. Mára eljutottunk oda, hogy a kötelezően felállított mérce a béka valaga alatt kell legyen. Persze akadnak, akik látszólag Szent Johannaként kiállnának az igazuk mellett, de majd meglátjuk hogy az Ő igazságuk mennyire felel meg nekünk. Mert lehet, hogy aztán túl sok lesz nekünk a "jóból". Akkor pedig majd jön a hőbörgés, és rájövünk annyira nem is szent Johanna. De ne legyünk ennyire pesszimisták. Gondoljuk azt, hogy minden szép és jó lesz, hiszen már új nap süt ránk. Még nem tudjuk mi jön, de ne féljünk az újtól. Majd kiderül... Addig is mindenkinek: Bikicsunáj!

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr811989539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása