22
07/2010
0

Kint sem vagyunk, bent sem vagyunk

Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer két rádióállomás. Az egyiket Slágernek hívták, a másikat Danubiusnak. Hosszú évekig megvoltak az éterben, aztán a csúf, gonosz varázsló ORTT kivariálta alóluk a frekvenciát, mert túl sok volt a baja velük. Mindenféle díjakat felejtettek el kifizetni, meg egyébként is sok volt a panasz a viselkedésükre.

Nagyon bánatosak lettek, sírtak-ríttak, próbálták barátaik támogatásával meghatni ORTT szívét, de hasztalan. Át kellett adniuk helyüket Neonak és Classnak, akik azóta vidáman sugároznak helyettük. Sláger és Danubius nem nézte ezt tétlenül, és elmentek a királyi bírósághoz, hogy az tegyen igazságot. Meg is született az ítélet, ami kimondta a gonosz varázslónak nem volt joga másoknak adni a két frekvenciát. Örült a két rádió nagyon, mert úgy gondolták ezután majd visszakapják a jussukat. Szépen ki is nyilatkozták a nagyvilágnak, hogy ők megnyerték a pört a legfelsőbb fokon így tessék nekik visszaszolgáltatni, ami nekik jár.

Igen ám, de erre meg Neo és Class azt mondták nem úgy van az! Mert a nagyméltóságú bíróság azt nem mondta, hogy akkor most de mindjárt adják vissza a helyüket, tehát toll a fülébe a régieknek. Egyébként is minek szenvednek látványosan, mikor a munkatársaik nagy része már átszerződött hozzájuk? Ezt nem hagyhatta szó nélkül ORTT sem, és közölte, hogy ő mindent úgy tett ahogy az előre meg volt írva, tiszta mint a frissen hullott bárány, tessék békén hagyni.

Mindenki úgy gondolja neki van igaza, és a többieknek pedig nem. Sláger és Danubius most arra várnak, hogy Országgyűlés mint a gonosz varázsló apukája rászól csemetéjére, hogy tessék szépen visszapakolni a játékait oda ahonnan elvette. ORTT biztos benne, hogy apukája nem fog rászólni hiszen túlságosan szeretik egymást. Neo és Class pedig abban biztos, hogy a varázsló nem fog tenni semmit hisz nem hülye, hanem varázsló. Tehát minden marad a régiben, mintha a bíróság nem is hozott volna semmilyen ítéletet. Így Sláger és Danubius nyert is, meg nem is. Vissza is kapta a frekvenciáját, meg nem is. Sugározhatna is, meg nem is.

Mi a tanulság? Több is van. Egyrészt ha kereskedelmi rádió vagy, akkor nem árt úgy viselkedni hogy az ORTT-nek ne legyen kedve elpasszolni a frekvenciádat jó pénzért. Másrészt ne reméld, hogy a gonosz varázslónak nem jut majd eszébe, az esetleges tartozásod mert nagyon is figyel! Harmadrészt ha mégis kihúzza alólad a szőnyeget, nyugodtan fordulj bírósághoz mert az igazat fog neked adni! Viszont abban ne reménykedj, hogy érvényesíteni is tudod az igazadat, mert ebben az országban a mutyi fontosabb, mint a törvény betűje. Ha elég pénzed van megveheted magadnak a jogot bármire. Akár a jogra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr912169217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása