03
08/2010
0

Nyolcadik műszak

Már annyira nyár van a két nagy kereskedelmi csatornánál, hogy a napi drámát is pihentetik és helyettük olyan műsorokat adnak, amiket csak az olyan elvetemült önkínzók néznek, mint én. A statisztikát böngészve ugyan nem ez látszik, de van egy olyan érzésem, hogy nagyon sokan csak háttérzajként használták adott időszakban a készüléküket.

Berényiék idén is egy német sorozatnak passzolták át a helyüket. Tavaly ismerhettük meg a Harmadik műszak germán változatát, amiben egy válogatott csapat menti az életeket meg a műsoridőt. Tűzoltók, mentősök, és rendőrök közös irányítással mennek a különböző bevetésekre. Az ágyneműtartóba szorult ember esetében a tűzoltó kiszabadítja, a mentős ellátja a sebesüléseit, a rendőr pedig kideríti, hogy ki zárta be oda. Gyönyörű kooperáció, amitől Pintér belügyminiszter Úr nyála is elcsöppenne. A szereplőgárdát tudatosan szervezték össze, hiszen van aki a Medicopter 117-ből már ismerős lehet, és van természetesen a Cobra 11-ben felbukkant emberke is. A cirka húsz perces epizódokban öt perc az akció, és negyedóra a személyes dráma kidolgozása. A gondom csak ott van, hogy ezek arról szólnak ki kivel kavar, és másoknak ez miért fáj.

Miért nincs mondjuk egy zabigyerek, akiről kiderül, hogy a tűzoltóparancsnok az apja. Vagy ha már van török és görög karakter is a sorozatban, akkor miért nincs egy jó kis etnikai konfliktus köztük a beszólogatáson kívül? Valahogy nem akarták a készítők túlcifrázni, és éppen ezért lett lapos az egész mint a defektes gumi. Az RTL számomra érthetetlenül leszarta, hogy a múlt nyáron bebizonyosodott senki sem kíváncsi a 112 - Életmentőkre és berakta a második évadot. Szerencsére gyorsan kapcsoltak, és egy hét után már nem erőltetik tovább ezt a rettenetet. Helyette inkább elővették a raktárból a Gálvölgyi-show korábbi adásait, ami a nézettség szempontjából mindenképp jobb megoldás. Az már csak egy ráadás, hogy augusztus első hétfőjétől a Vacsoracsata ismétlései helyére az ismétlőcsatornán éppen most futó Mentalista első évadot veszik elő, azok kedvéért akiknél valamiért nincs Cool és tavaly nem nézték.

Ha már konzerv, akkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a TV2-t sem. Ugyanis arra hivatkozva, hogy már bevált, feltalálták a meleg vizet. Régebbi humoros vagy inkább annak szánt műsoraikból szépen összeszabdaltak napi háromnegyed órát, és azt egy új műsorként elénk tálalják. Ráadásul a kétharmados többség itt az Irigy Hónaljmirigyé. Új műsort már nem csinálhatnak a kettesnek, de a korábbiakból szabadon garázdálkodhat a csatorna és lám meg is teszi. Ennek köszönhetik a nézettségi eredményeiket, amire kurva irigy a konkurens. A helyükben én is az lennék, mert nem gyakori eset a Róna utcában, hogy a versenyben vezetni tudnak. Na de tudjuk, az RTL-nek minden elvesztett hét úgy fáj mintha csak az életük múlna rajta.

Elfogadom, hogy nyár van és uborkaszezon. Azt is elfogadom, hogy ilyenkor a többség inkább nyaral és jól elvan a villogó doboz nélkül is. De annyit igazán megtehetne mindkét kereskedelmi csatorna, hogy olyan műsorokat találnak az esti nyolcas műszakba ami nemcsak a Barátok közt vagy a Jóban-Rosszban műsoridejét tölti ki, hanem esetleg érdekel is valakit. Tudom hiába vágyom erre, de én mindig megmaradok naiv bizakodónak.

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr582196464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása