29
08/2010
0

X-Faktor | Ökölbe szorított fogakkal

Nem becsületes egy újonnan induló műsort rögtön az első adása után elítélni vagy dicsérni. Az sem tisztességes, hogy összehasonlítsak egy már bejáratott brandet (ami valahol mégis magyar termék), és egy újabb külföldről behozott márkát. De őszintén szólva francba a korrektséggel, nyíltan megmondom, hogy Nagy Feró beszólása az X-faktorra is igaz félig: "Ami jó, az jó meg kell hagyni! De ez szar volt!"

Kezdem a dicsérettel: A Megasztárral szemben itt nem a balfaszokra és tehetségtelenekre építették a castingot, hanem az igazán jó hangokra. Az is tetszett, ahogy kiakasztották a mentorokat (mert ugye itt nem szimplán szakmai zsűri van) Leonard Cohen Hallelujah című dalával. Bevallom őszintén (aztán majd kapok érte a pofámra a kommentekben) én nagyon szeretem Leonard Cohen dalait, és amíg a szlovákiai magyar srác nem jött inkább kimentem a teraszra csak ne halljam. Rosszabbnál rosszabb előadások voltak, és csak azért mert a brit X-faktor győztese ezzel a számmal nyert az még nem jelenti automatikusan azt, hogy mindenki profin tudja elénekelni. Azt is el kell ismernem, hogy ami Fridi a Megasztárban az Feró az X-faktorban, csak durvábban, és nekem bejön ez a fajta beszólogatás. Sándor is kemény, de Ő inkább csak a saját értékítélete alapján osztja a népet.

Folytatom a kritikával: Olyanokat engedtek tovább, akiket én inkább elzavarnék a hangjukkal üveget csiszolni mintsem, hogy az igazi tehetségektől vegyenek el időt, energiát, helyet. Az első válogató adásban viszont olyan produkciókat nyirbált meg a vágó, amiket szívesebben végignéztem volna mint az elrettentő példákat. Ördög Nórinak jóformán semmi szerepe nem volt, mint műsorvezető. Ha csak szerkesztőnek tüntetik fel, akkor megérteném de így inkább úgy tűnik, hogy csak Balázsra építenek. Csak akkor mi a ráknak tudhattuk meg jóformán azt is, hogy a csaj merről törli a seggét? Kompenzálni kellett Bazsit? Mert már akkora sztár itthon, hogy kidudorodik a feje a 16:9-es képarányból is. Ha a TV2 tud heti másfél órát szánni a tehetségtelenség kutatásra (mert a Megasztár casting adások jóformán csak erről szólnak), akkor az RTL miért csak bő egy órát tud erre áldozni? Főleg ha tényleg ez a legnagyobb durranásuk, hiszen ebbe fektettek állítólag a legtöbbet. Vagy ez csak beetetés, és majd a Való Világ mindent visz?

Az X-faktor szembe ment a Megasztárral, és majdnem minden eddigi ellenérzésemet legyűrték. Ritkán mondom ezt, de még tetszene is ha kicsit többet tennének bele. Több adásidőt, hosszabban engednék szerepelni az igazakat a rettenetesek rovására. Ha a hülyékre lennék kíváncsi, akkor inkább a konkurenciát választanám. Valahogy középutat kellene találni a műsorvezetők közt is, mert ez így inkább egy zenés Balázs-show. Stohl helyére találták nem arra, hogy még egy saját műsora legyen. Jó az út, amin elindultak csak ne tessék elszállni maguktól mert a végén még a Megasztár beelőz és akkor Simon Cowel hiába találta ki a formulát, mert itthon nem fog működni. Én mindenesetre drukkolok minden lábujjamat befeszítve.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr972256789

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A tehetségek az RTL-t választják? 2010.08.30. 12:33:23

A kíváncsiság (meg a két gyerek lelkesedése) sok mindenre ráveszi az embert. Például arra, hogy egy kis technikai segédlettel zsinórban két zenei tehetségkutatót is megnézzen egy este, és így frissen össze tudja hasonlítani őket. Azt kell, hogy mondja...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása