25
09/2010
0

Hírek a hátsó udvarból

Végre itt az ősz, lehet vadászni. Már akinek nem vették el a fegyverét. Én is vadásztam az események sűrű erdejében, és három érdekes prédát találtam. Bevezették a nemzeti tévében az új műsorrendet, amibe valahogy nem fér bele se a Panoráma, se Ráday Mihály. A ClassFM megalkotta a rádiófacebookot Jáksó segítségével. A zenei tehetségtelenség kutatókat pedig erősen alátámasztották mindkét kereskedelmi csatornánál.

A királyi köztévét ezentúl majd nemzeti tévének lehet hívni, mert sikeresen bevezették az új műsorokat, amik már a mostani értékrendnek megfelelnek. Most már a jobboldali Szempontokat teszik közzé, amiket a Jelfogóval tudunk venni. A lazább Kultúrházat lecserélték egy ilyen a kultúrát akár csak úgy szőrmentén érintő témákról is szóló, nyögvenyelős Aranymetszésre. Ezzel szemben több évtizedes műsoroknak lesz vége, mert nem felel meg az elvárásoknak. Egyik ilyen a Panoráma, ami hosszú ideig az MTV meghatározó külpolitikai műsora volt olyan arcokkal mint Crudinák Alajos, vagy Benda László. Előbbi sajnos már eltűnt a szemünk elől, és ha feltűnik a képernyőn az már csodaszámba megy. Pedig anno olyan politikusokkal volt puszipajtás mint mondjuk a kockás fejkendős Arafat. Benda mai napig aktív, de úgy néz ki holnap már nem lesz az. Mert a Panoráma (jelenleg úgy tűnik) utolsó három adása már inkább csak egy-egy dokumentumfilm lehet, elvesztve korábbi alapkoncepcióját. Amit még ennél is jobban sajnálok, az Ráday Mihály kirúgása. Harminc éve ment az Unokáink sem fogják látni, de nem gondoltam volna hogy a cím egyszer a műsorra is igaz lesz még a városvédő operatőr életében. Bevallom én szerettem nézni, bár nem láttam minden adást mégis fáj a szívem. Mert mára kultuszműsorrá vált, és tényleg értéket közvetített. Akinek csak pici szépérzéke van, volt a műemlékekhez és műemlék jellegű házakhoz az szerette nézni. Nem volt harsány, vagy hivalkodó csak bemutatta, hogy mit érdemes megmenteni az utódoknak. Sőt, létrehoztak egy alapítványt is ami nagyon sokat tett azért, hogy büszkék lehessünk a városunk építészeti értékeire. Most Medvegyev Balázs regnáló tévéelnök nagy lendülettel baszta ki Ráday Mihályt a cégtől, csak előtte még megajándékozta a negyven évi munkájáért egy kitüntetéssel. Szerintük nyugdíjba ment, de valójában nyugdíjba küldték. Ennyit érnek az értékek, csak az számít hogy a mostani kormánynak megfeleljünk, és akiről azt gondolják nem oda való az mehet amerre lát.

Az új kereskedelmi rádiók körül mindig van valami, amiért írni lehet róluk. Az egyiknek a logólopásáról nemrég írtunk, most pedig a másik soros egy hihetetlen húzásával. Jáksó Laci közreműködésével (hiszen mégiscsak szoftverfejlesztő az egyik szakmája tudtommal) a ClassFM eddigi semmilyen honlapjából egy közösségi oldalt csináltak. Az ötlet magába véve nem rossz, mert legalább valamivel feldobják a régi danubiusfeelinget idéző rádiót. Mindössze az a pici bajom ezzel a fantasztikus fejlesztéssel, hogy ezt már más formában megvalósították facebook néven. Nem lett volna egyszerűbb, ésszerűbb, klasszabb és leginkább olcsóbb ha nem a saját oldalukat fejlesztik át közösségi siteba, hanem eleve célirányosan a sokkal népszerűbb arckönyvre (iwiw, twitter, stb... szabadon választott) regelnek? Más rádiók reggeli műsorainak valahogy ez evidensnek tűnt, csak Balázsék nem jutottak még el ide. Na majd kíváncsi leszek, hogy erről is elterjed-e a pletyka miszerint majd egyszer csak fizetőssé válik a tagság.

A rádiók után vissza a tévékre, mert a két nagy kereskedelmi kanális egymással verseng abban is, hogy ki tud többet az emberekbe tömködni az új sztárcsináló műsoraik kapcsán. Nem elég nekünk minden szombaton a Mega X-faktor, még kell. Ne legyen nyugtunk véletlenül sem, ezért már egész héten élvezhetjük a kis pacsirták körüli felhajtást. Az RTL annyi menekülési útvonalat hagyott, hogy az ismétlőcsatornájára üldözte ezeket a kiegészítő műsorokat. Viszont a TV2 nem ad egérutat. Hétköznap késő este indítja a Megamániát Gönczi Gáborné Tatár Csillával. Szegénykémet én sajnálom már, mert szinte minden műsorba betették már kevés sikerrel férjecskéjével ellentétben, aki a Fókusz begyökerezett tagja már tizenkét éve. Nem fog jóformán semmiről szólni a műsor, csak azért van hogy megtámogassák a Megasztárt és több idejük jusson a kornyikálásra az élő adásban. Ezt úgy még el is fogadnám, de... Ki kérte, hogy elkezdjék a nyári válogató adásokat előről ismételni vasárnap délutánonként? Valakinek hiányzott Bikicsunáj, vagy a kisnyugdíjasok akik azt hitték tudnak énekelni mert a barátnőik megették őket ezzel? Majd én tudom, hogy érdekel-e valamelyik, nem kell tömni vele mint a kacsát.

Fegyvert vállra, mert beindult a gyalázati szezon! Nem nyughatunk mert bármikor felbukkanhat a vad, és ha nem állunk készen a mi kezünkből is kilopják a lándzsát!

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr982322593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása