21
11/2010
0

Dislike

Úgy látom, hogy kezdünk elfészbúkosodni (direkt írtam így!). Manapság ha tetszik valami, akkor azt lájkolom. Én viszont sok mindent nem lájkolok a médiában, és sajnos folyamatosan termelődik a posztra való. Formálódik az új igényekhez igazodó médiatörvény, celebek jó pénzért csinálnak abszolút hülyét magukból, és a mentorok mintha jobban értenének egymás oltogatásához, mint amire felvették őket.

Megalakult a Nemzeti Médiahülyeség és Hírközlési Hatóság, aminek természetesen Szalai Annamária lett a vezetője kilenc évre. Az új ORTT feladata lesz betartatni majd az új Médiatörvényt, aminek újabb részletei szivárogtak ki. Most csak két finomságot emelnék ki a tervezetből: a korhatár-kategóriák közé bekerülne a nyolcas karika, na de akkor mit nézhet a gyerek másodikos koráig? Csak Bebe Tv-t, mert abban nincs ami károsan hatna a fejlődésére?

Aztán az is szép lesz, amikor vallási műsorok előtt figyelmeztető szöveget kell kirakni majd: Most következő műsorunkat ateisták csak vallásos felügyelettel tekinthetik meg! Ezek szerint a hitélet közvetítése is káros hatással lehet egyes nézőkre? Vagy netán az lesz, hogy ezt meg kell nézned ha akarod ha nem? El se merem képzelni mi jöhet még. A miniszterelnök beszédének közvetítése előtt megjelenik a figyelmeztetés, hogy a most következő műsort baloldali és szélsőjobbos érzelmű nézők csak orvosi felügyelettel nézzék!

Mondjuk nekem ahhoz is kellene egy dilidoki, hogy be tudjam fogadni ezt a sztárok sok delláért elfingják a gyertya lángját jellegű vetélkedőt, amit a TV2 szabadított ránk. Értelmetlen feladatok és olyan celebek, akikről tudjuk hogy vagy alapból hülyék vagy van az az összeg, amiért azzá válnak. Lehet röhögni rajtuk egy percig, de utána már nincs igazi humortartalma az egésznek. Szinte ugyanazt láthatjuk, mint a Kalandra fal! esetében csak ezt szabadtéren forgatták és nem egy mozgó fallal kell különböző pozitúrákban "megküzdeni". Az egyetlen pozitívuma az egésznek, hogy nem is akar semmit csak vinnyogós, fetrengős, sírva nevetést generálni. Nincs mondanivalója, nincs igazi tétje, összesen a szopatás öröméért készült. Ok, elfogadom hogy Japánban az ilyenekből tömegtermelés van, de ez nem a felkelő nap hazája! Itthon azért nem feltétlenül erre van igény szerintem (bár a nézettségi adatok nem engem igazolnak). Én nem tudok azon vigyorogni, ahogy Pákó nem tud egy búvárszemüveget felvenni mert ez nem vicces, inkább szánalmas. Az pedig ahogy Rákóczi Feri és Majka kezelik ezt az őrültekházát inkább degradáló mint humoros.

Azt sem érzem poénosnak, ahogy péntekenként Fridi kiszól a Megasztárból az X-Faktornak, aztán szombaton Balázs visszaüti a labdát. Ez a szájtenisz elsőre még talán megmosolyogtató volt, de mára unalmassá vált, mint Schodeinde Dorka hangja, aki egyébként tegnap ki is esett a műsorból. Nem véletlen említettem az ifjú anyukát, ugyanis a Szabó Mariann elleni csatában miatta vált hiteltelenné ifj. Malek Mentor Miklós. Aki nem látta az esetet, annak legyen elég annyi, hogy a fiatalember inkább a nézőkre bízta a döntést (élve a szabályokkal) ahelyett, hogy bevállalta volna a nyilvánvalót. Ugyanis egyértelműen észrevette mindenki, hogy nem Mariann volt a rosszabb. Na most innentől kezdve az ifjú Malek nem mossa le magáról a gyáva jelzőt. Lehet finomítani, de ez már menthetetlen szitu. Ez nem az a hely kellene legyen, ahol kedvesen buksit simogatva mondjuk meg, hogy szar voltál gyermekem. Mégis mindkét tehetségtelenségkutató zsűri csak az asztal alatt, sunyiban mer fingani, mert netalán szegény versenyző lelkére veszi és akkor jaj mi lesz. Megmondom mi lesz. Semmi. Maximum rájön szerencsétlenke, hogy nincs keresnivalója a szakmában és visszamegy a suliba vagy géplakatosnak. Viszont akik ott ülnek az asztal mögött (tisztelet a kivételnek) vagy magukba szálljanak, vagy kifelé a zsűrizésből, mert ezt így nem lehet csinálni. Pontosabban lehet, csak akkor ne tessék szakmai alázatról meg szakértelemről dumálni mert kevésbé fáj, ha hülyének tarjuk őket mint hazugnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr262463640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása