01
12/2010
0

A 40 milliós dráma

Pénteken már láttam belülről hogyan megy ez a game, de mégis más a képernyőn követni az éles játékot. Ez már nem poénkodás meg lazaság. Ez már fájdalom, kín és dráma. Nem feltétlen a műsor, inkább a negyven millió elúszásának látványa.

Azért más ott lenni, és más a dobozon keresztül nézni. Nem mondom, hogy nem izgalmas ahogy pakolják a milliókat, és aztán látni, ahogy a csapóajtó kinyílik hirtelen és a della szépen zuhan a mélybe ha rossz válaszra teszel.

A szabályok nagyon zanzásítva: párok játszanak azzal a negyven millióval amit eléjük tesznek. Nyolc kérdésen keresztül kell megtartani a pénzt. Pontosabban amit nem veszítenek el, mert valljuk be, az egész összeget megtartani a végéig abszolút mission impossible. Választani kell két témakörből, utána jön a négy (majd három, végül kettő) válasz, és csak ezután a kérdés. Egy perc alatt kell minden pénzt feltenni, aztán várni. Ez a várakozás egyébként a játékosoknak rohadt idegölő, nekünk nézőknek a készülék előtt kurva unalmas.

Az első héten élőben nyomják, hogy még feszkósabb legyen. Már amennyire játék ez, hiszen inkább a reality felé kezdett evezni a kvízek vizén. Viszont az élő adásnak nem csak varázsa, hanem veszélyei is vannak, amikbe a műsor bele is futott. Az egyik veszélyforrás, hogy Rákóczi Feri már olyan nagy fiú, hogy egyedül tud a bilire ülni és elengedett kézzel tud műsort vezetni. Majdnem felesleges neki a súgódisplay, de csak majdnem, mert ha magától beszél rögtön olyan hülyeségeket tud mondani, hogy a józan ész sikítva menekül az instabil hátsó lépcsőn. Csak egy példa rögtön az első adásból. Az első páros megkapta a válaszlehetőségeket, és iszonyúan szuggerálták a nagy kijelzőt. Feri megszólalt: "Értitek a kérdést?" Erre a két hölgyike csípőből visszatüzelt, hogy nem, mivel még nem látták. Ha ez direkt poén volt, akkor nem kaptam röhögőgörcsöt, ha pedig csak véletlen baki, akkor talán valami antispeedet adjanak a műsorvezető kartársnak, hogy ne rohanjon ennyire előre. Mert ő menne, csak a rohadt játékmenet hátráltatja. Amúgy csak halkan megkérdezem mindent rátestálnak?

Bogi Tomi arra már nem ért rá, hogy felmondja a bevezetőt, és bemutassa a játékvezetőt ha már magától nem tud? A versenyzőket el tudja susogni, akkor már miből állna bemondani, hogy ki a fazon aki ott ordibál? Az NCIS-ből ellopott fekete-fehér kép ötlet még jó is lehetne, ha nem okozna fáziskésést az adásban. Az, hogy a stáblista az első adás végén nem indult el, már csak csokireszelék a bakitorta habján.

Összességében jó műsor is lehetne, ha a fenti hibákat tudják korrigálni. A kérdés, hogy az a hónap amit erre szántak elég lesz-e? Várjuk meg az év végét, hogy kiderüljön mi megy és mi marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr122486572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása