26
01/2011
0

Hidegindítás

"Én nem szeretném, hogy a gyerekem olyan gyerekpornót nézzen, amit én nem szeretek. "

Üdvözöljük 2011-ben, egy szebb és jobb médiajövőben, amit a Nemzeti Szalaiannamária Hatóság biztosít nekünk. Még csak három hét telt el az évből, de már mennyi minden történt. Meg is baszták a Tilost egy Ice-T számért, meg nem is. El is némult a Roxy és a Rise Fm meg nem is. Na persze a tévék környékén is zajlott az élet, hiszen egyre gyakrabban feslik fel a tervezett valóság leple. Lépjenek be a csodák kapuján.

 Még tavaly szeptemberben a Tilos Rádió leadta a mostanában inkább színészkedő rapper Ice-t It's on című nótáját. Az NMHH pedig most rácuppant a témára, csak nem értem miért most? Amíg ORTT volt addig senkit nem bántott, most viszont rögtön szemet (vagy fület) szúrt? Lefordították maguknak, és jól megmagyarázták hogy miért is káros ez az opus a fiatalok lelkivilágára. Az nem izgatott senkit a szervezetnél, hogy az általuk olyan nagyon védett kiskorúak naponta hallják az utcán magyarul, hogy bazd meg, pina vagy hogy fasz és tanulékony papagájként el is sajátítják ezeket a szép kifejezéseket? Majd pont egy amerikai rapper angol nyelvű dalszövege fogja megrontani szegény, ártatlan lelküket amiből maguktól egy kurva sort nem értenének, de a sok okos és kedves bácsi és néni elmondja mit nem lenne szabad érteniük. Lényegében saját maguk ellen dolgoznak, na de nem baj hiszen tudjuk a kormányhivataloknál a logikát nem engedik be a portán. Azóta rájöttek, hogy mekkora hülyék és gyorsan lezárták az ügyet.

Érdekes módon valahogy az elektronikus zenék fő rádiójával nem kekeckedik ennyit a testület, pedig ott lenne miért kopogtatni. A Roxy január elsejétől nem sugározhatna a Médiatanácsnak hála, és elvileg nem is volt műsor. Aztán mégis volt, aztán megint nem, most pedig megint van. De nem azért mert engedélyt kaptak, hanem mert -ezt tessék figyelni - állításuk szerint csak technikai hiba miatt volt a fehér zaj a frekvencián. Ó hogyne, mi pedig most másztunk le a fáról. Elismerem elég rossz PR lenne azt mondani, hogy végülis suttyomban sugárzunk, mert félünk az NMHH-tól de azért ez a duma is harmatgyenge kifogás. A Rise nem kamuzott, Budapesten elhallgatott ahogy előírták (a Balcsin és a neten azért még megy). Helyette egy ugyanolyan stílusú de másik nevű rádió szól a fővárosban. Így kell ezt csinálni, és nem sunnyogni hogy elektronikai problémák merültek fel.

Fel kell készülni mindenre, és annak ellenkezőjére is! Mondjuk ez az RTL-nek egyre kevésbé megy a Való Világ minden eddiginél különlegesebb szezonjában. Folyamatosan lyukad ki valahol a szépen megvarrt reality takaró, amivel a tényleges világot próbálják elrejteni. Persze lehet foltozgatni, meg azt mondani, hogy: - Ó, az nem is lyuk csak úgy tűnik! Meg lehet magyarázni mindent, de azért sok lesz már a furcsán kezelt szabályokból. Megtörtént, hogy Stohl Buci már előre látta a jövőt. Volt, hogy nem az jutott be akinek terv szerint kellett volna. Ekkor a nagy bazdmegolás után kreatívan beküldték a lengyel nevű csávót, mert ennek így kell lennie ha piros hó esik akkor is. Nemcsak Gombinak kerekedett ki ettől a szeme, de ám legyen. Aztán amikor Zsuzsa kidobálta magát a versenyből, megint gondok voltak mert nem elég a létszám a kiszóráshoz. Betuszkolták Ildikót, és ezzel megcsinálták azt amit senki nem gondolt volna. Kétszer ugyanabba a folyóba léptek csak most másik lábbal. Teltek a napok, egyszercsak Gigi és Jerzy nagyon egymásra találtak ezért a lány szülinapi ajándékba azt kapta, hogy elmehetettek édeskettesben romantikázni egy luxusszállodába. De a kamerákat nem kapcsolták ki, mert műsoranyag az kell! Miután a pár visszatért Gigi mesélt a "barátnőinek". De a legszebb mind közül a már említett Ildikó időutazása volt. Tordas büszkesége (akinél nagyobb faék csak az ifjabb Geronazzo VV Szandika lehet) úgy hatszáznyolvankétszer elmondta, hogy szeret szerepelni és nagy álma egy főszerep a Barátok Köztben. Mit ád az ég, rögtön a kiesése után megjelent két mondatra a sorozatban. Namármost azt ugye tudjuk, hogy a BK-t nem élőben adják hanem hónapokkal előbb leforgatják. Vagyis most vagy egy nagyon gyalázatos átkúráson vagyunk túl vagy az RTL-nek tényleg van egy időgépe. Én az utóbbira szavaznék emelt díjas sms-ben, mert egyébként honnan tudta volna anno Buci hogy ki megy be a villába? De így legalább értem a sok wazert akik naponta hétszer jelentik fel a hatóságnál a műsort. Kurvára irigyek, hogy nekik nincs ilyen szerkezetük.

Bárhogy lesz a következő hetekben-hónapokban azt tudjuk, hogy nem lesz unalmas az élet a médiában. Mindegy, hogy a hatóság próbál kemény lenni, vagy bizonyos rádiók akarnak nagyfiúskodni, esetleg a valódi valóság akar magának utat törni. A lényeg úgyis az amit mi látunk belőle, hogy hidegindítással nem lehet ösztökélni a motort. Mi tudjuk, de mások is? Mert nem úgy tűnik.

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr52613411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása