05
02/2012
0

ÁtFÁBRYkálva

Volt egy idő, amíg vártam a csütörtököt, mert Esti Showder ment este. Aztán ez a nagy lelkesedésem lassan elmúlt és már nem is nagyon hatott meg, hogy tavaly Sanyi bácsi a nyaralásból rögtön téli álomba merült. Mégis, úgy a szívem legelegeslegalján, egy nagyon eldugott csücsökvégben hiányoltam. Most végre megnyugodhattam, mert a medve és Sanyi bácsi is kijött a barlangból.

Fábry új műsorral, új helyen, újra megjelent. Illetve ez így, ebben a formában nem igaz. Mert a műsor nevében és díszletében új, de mintha a jó öreg Showdert látnám viszont egy plasztikai műtét után. Ráadásul a hely sem ismeretlen, hiszen anno ugyanitt kezdődött minden. Épp csak megváltozott közben a szélirány, és átfújta a műsort az RTL-re. De most Sanyi bácsi a helyére került, hisz a köztévé egy tágas, nyílt rét lett, ahol az ember bármit tehet. Nyíltan finghat, foshat, hányhat,és ha ezt a bal oldalon állókra teszi, még meg is dicsérik! Erre pedig ki lenne alkalmasabb?

Éppen csak az a baj, hogy Fábry bonbonjai annál is élvezhetetlenebbek, mint a fiai (Showder Klub) ezerkétszázhetvenötödször megismételt poénjai. Már a műsort megelőző beetető szpotok is olyan laposak voltak, hogy annál még a déli harangszó is sokkal több melót adna egy érdekfeszítő kisiparosnak.

A díszlet állítólag egy pesti bérházat idéz, de ennyi erővel lehetne lakótelepi lakás is, annyira nem oszt, nem szoroz, mert Sanyi bácsi el van a maga világban. Hogy ha egy üres színpadon állna, az se tűnne fel neki. Azért csak adózzunk kicsit a látványnak.

A helyszín a Millenáris, így a "stúdió" méretei adottak, mégis olyan lett az egész enteriőr, mintha a veréb a sas szárnyaival akarna repülni. A nézőtéri Budapest panoráma még hagyján, de a színpadkép valami rettenet. Kaptunk egy felújított házat ami kicsit tükrözi a magyar feelinget. Elegáns hotel érzés, üveg forgóajtóval, kényelmes fotelekkel és kanapékkal, tengerparti háttérkép amit finoman két féle színnel is meg lehet világítani és ehhez jár egy lepukkant garázskapu. Ez a háttérkép szerintem pont felesleges, de legalább szép és mint tudjuk, az a szép, ami érdek nélkül tetszik.

Na beszéljünk a műsor tartalmi részéről, mert lassan olyan leszek mint Sanyi bácsi, aki ijedt denevérként repked össze- vissza a mondanivalója rengetegében. Ezt mondjuk nem vethetem a szemére, hiszen ez hozzátartozik a Fábrysághoz, de a sztorijai annyira semmitmondóak, mint egy kormányszóvivői sajtótájékoztató.

Ami a műsor dicséretére válhat, hogy a vendégkört tekintve egy emelettel feljebb léptek és a szegény, elgyötört showmannek már nem kell érdeklődést színlelnie mindenféle kiscsillagok meg Barátok közt szereplőinek magánéleti válságai elmesélése közben. Végre olyan delikvenseket hívhat meg, akik iránt őszinte a rajongása. Ehhez a magaskultúrához tartozik egy rézfúvós zenekar, akiknek még nagyon nem sikerült összeszokniuk a főszereplővel és még finoman fogalmaztam.

A főcímet majdnem kihagytam, pedig az még nem is lenne rossz, ha a zene nem üldözné végig Fábryt a grafikán. Minden tiszteletem Boban Markovic mesternek, de ezt mintha picinyt elkapkodta volna, vagy a rajzolóknak sietett a digitális cerkája. Mindegy ki baszta el, mert ez így olyan, mint a bejgli, amibe egy lendületnyi mákot szórtak, oszt' már dobták is a sütőbe.

Tudom, hogy minden kezdet nehéz, de Sándor nem most lett showman. Mégis a restart helyett inkább mintha formatálta volna a winchestert és most telepítené újra a programot. Ha ez így megy tovább, akkor nem tudja megugrani a magasra tett lécet se ő, se a köztévé. Tisztelettel kérdezem: Fábry úr, amikor kijött a barlangból, nem látta meg az árnyékát? Mert szerintem még aludnia kéne párat erre a nagy comebackre.

Ha tetszett - vagy ha nem, - olvasd el Flankerr kolléga véleményét is a Fábry című műsor első adásáról!

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfclaw.blog.hu/api/trackback/id/tr764067920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása